‘The Godfather’-stjerne James Caan er død

‘The Godfather’-stjerne James Caan er død

Et af Hollywoods store navne er gået bort, 82 år.

James Caan kom frem i Hollywoods nybølge i 60’erne og slog i 1972 igennem med den rolle, han stadig i dag huskes bedst for: Som den iltre ældstesøn Sonny Corleone i ‘The Godfather’, der også indbragte ham karrierens eneste Oscar-nominering.

De efterfølgende årtier har budt på skidt og kanel, må man være ærlig at sige, men han havde efterfølgende stærke roller i alt fra den romantiske ‘Funny Lady’ til Stephen King-filmatiseringen ‘Misery’, Michael Manns ‘Thief’ og Lars von Triers ‘Dogville’.

Blandt de mange, der mindes den amerikanske skuespiller, er hans kolleger fra ‘The Godfather’. Francis Ford Coppola, der allerede opdagede Caan i ‘The Rain People’ fra 1969, udtaler ifølge Deadline:

»Jimmy var et menneske, der strakte længere og tættere gennem mit liv end nogen filmfigur, jeg nogensinde har kendt. Fra de tidlige tider med arbejdet på ‘The Rain People’ og gennem alle mit livs milepæle, hans film og mange store roller, han spillede. Han vil altid være min gamle ven fra Sunnyside, min samarbejdspartner og én af de sjoveste mennesker, jeg har mødt«.

Al Pacino udtaler følgende:

»Jimmy var min fiktive bror og min livslange ven. Det er svært at tro, at han ikke er i verden længere, for han var så levende og modig. En stor skuespiller, en brillant instruktør og en kær ven. Jeg vil savne ham«.

Andre notabiliteter, der udtrykte deres sorg og kærlighed til Caan, er Robert De Niro, Adam Sandler, James Gunn, Barbra Streisand og Michael Mann.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af