George R. R. Martin mener, at ’Game of Thrones’ burde have været mindst 10 sæsoner lang

George R. R. Martin mener, at ’Game of Thrones’ burde have været mindst 10 sæsoner lang
George R.R. Martin (Foto: Getty Images)

I dag er der endelig gensyn med Westeros, da ’Game of Thrones’-spinoffserien ’House of the Dragon’ har fået premiere på HBO Max.

Efter en overvejende dårlig modtagelse på sidste sæson af ’Game of Thrones’ tilbage i 2019 er der lagt op til, at HBO kan genvinde noget af den tabte ære med den nye serie.

George R. R. Martin var som bekendt nærmest ikke inde over de senere sæsoner af fantasy-fænomenet, efter seriens overhalede hans bøger. Oprindeligt havde Martin deltaget i beslutninger om seriens casting, rådgivet om idéer til plottet og tilmed skrevet et par episoder.

»Jeg havde ingen andel i de senere sæsoner, bortset fra, du ved, at jeg havde skabt universet, fortællingen og alle karaktererne«, fortæller Martin i et interview med The Wall Street Journal. »Jeg føler, jeg har langt større indflydelse nu, end jeg havde på den originale serie«, siger han med henvisning til ’House of the Dragon’.

I sin tid havde HBO opfordret ’Game of Thrones’ showrunnere David Benioff og D.B. Weiss til at fortsætte den succesrige serie i længere tid, men fik i sidste ende en aftale på plads om otte sæsoner. Martin kæmpede imod producernes beslutning, da han ikke mente, otte sæsoner var nok til at færdiggøre hans fortælling.

»Jeg havde sagt, at der i hvert fald var behov for 10 sæsoner og måske endda en 12. og en 13. Den kamp tabte jeg«, fortæller han.

Den 73-årige forfatter har som nævnt langt større magt over ’House of the Dragon’, hvor han selv har udvalgt manuskriptforfatter Ryan Condal til både at skrive og agere showrunner på serien.

Instruktør Miguel Sapochnik, som oprindeligt havde trukket sig tilbage fra ’Game of Thrones’, hvor han var en af de førende filmskabere, på grund af personlige og helbredsmæssige årsager, blev i sidste ende også overtalt til at hoppe om bord på projektet.

Den nye, imødesete spinoff tager direkte udgangspunkt i bogen ’Fire & Blood’, og fokuserer på huset Targaryen godt 200 år før den originale serie.

George R. R. Martin ser en lys fremtid for sig, når det kommer til hans franchise, og han håber på, at den vil følge en model ligesom ’Star Wars’ og Marvel.

»Hvor mange serier vil blive udgivet? Det ved jeg ikke, men jeg håber, at svaret er flere, og at vi har noget, der minder om Marvel og ’Star Wars’-modellen, når alt er på plads«, siger han til The Wall Street Journal.

’House of the Dragon’ har premiere i dag på HBO Max.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af