Adnan Syed fra ‘Serial’ løsladt efter 22 års fængsel – nyt bevismateriale får morddom omstødt

Adnan Syed fra ‘Serial’ løsladt efter 22 års fængsel – nyt bevismateriale får morddom omstødt
Adnan Syed. (Foto: PR)

Efter 22 år bag tremmer er Adnan Syed, hvis sag blev behandlet i den virale podcast ‘Serial’ fra 2014 og HBO-serien ‘The Case Against Adnan Syed’, blevet løsladt fra fængsel.

Mandag valgte dommeren i Baltimore City at omstøde morddomen, blandt andet fordi en ny efterforskning har klargjort, at anklagemyndigheden ikke overdragede bevismateriale til Syeds forsvar, der ellers kunne have hjulpet ham ved retssagen i 2000.

Det drejer sig særligt om bevismateriale, der indikerer, at yderligere to mistænkte var involveret i mordet på Syeds ekskæreste Hae Min Lee. Det skriver blandt andet New York Times. Det nye bevismateriale viser blandt andet, at Hae Min Lees bil blev fundet bag en af de nye mistænktes familiemedlemmers hus.

I sidste uge indgav anklagemyndigheden en begæring om at få dommen mod Syed omstødt, da »staten ikke længere har tiltro til dommens integritet«. De anbefalede, at han blev løsladt og givet en ny rettergang, da de endnu ikke har frifundet ham for anklagerne.

Det er dog uvist, om anklagemyndigheden vil gå videre med at stille Syed for retten igen eller helt lade anklagerne mod ham frafalde.

Anklagemyndigheden udtalte mandag (via Wall Street Journal): »Efter at have gennemgået bevismaterialet og den nye information om alternative mistænkte, er det vores pligt at sikre, at retfærdigheden sker fyldest. Vi mener, at det ville være uretfærdigt at holde ham fængslet, mens vi fortsætter med at efterforske sagen med al den nye viden, vi har, og når vi ikke har tiltro til den første retssag«.

Syed skal være i husarrest, mens anklagemyndigheden beslutter sig for, om de vil stille ham for retten igen eller lade alle anklager frafalde. Dommeren har givet anklagemyndigheden en frist på 30 dage.

Syeds ekskæreste 18-årige Hae Min Lee blev fundet myrdet i en skov i Baltimore i 1999. Syed har fastholdt sin uskyld, men har flere gange fået afslag på en ankesag – selv efter podcasten ‘Serial’ begyndte at undersøge hans uskyld.

Podcastværten Sarah Koenig udgiver ifølge Variety en ny episode af ‘Serial’ i dag, der forholder sig til omstødelsen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af