Dronning Elizabeth fulgte ivrigt med i ‘The Crown’

Dronning Elizabeth fulgte ivrigt med i ‘The Crown’
Olivia Colman som dronning Elizabeth og Tobias Menzies som prins Philip. (Foto: Netflix)

I går blev Dronning Elizabeth II begravet efter at have ligget på lit de parade i Westminster Hall siden onsdag i sidste uge.

Efter 70 år på tronen havde den britiske monark uden tvivl oplevet en fantastisk masse ting, og en stor portion af hendes liv er blevet skildret i den ekstremt populære dramaserie ’The Crown’.

Men en nyhed der nok overrasker mange er, at dronningen rent faktisk fulgte med i serien og havde gjort det til en søndagstradition at skulle se et afsnit. Det bekræftede George Jobson, som er en af Storbritanniens førende royale kommentatorer, da han medvirkede i ABC’s dækning af gårsdagens begravelse.

Jobson selv havde angiveligt fået informationen fra Prins Philip, og emnet har, ikke forbavsende, været en royal hemmelighed, som publikum og mange journalister har fulgt nysgerrigt, siden serien først fik premiere i 2016.

Især de første par sæsoner fulgte Elizabeth ivrigt med i – en aktivitet, som hendes ægtemand havde forsøgt at holde hende fra, da han mente, at det ville irritere hende.

Også Prins Harry har under et interview med James Corden i 2021 indrømmet, at han fulgte med i ’The Crown’, og at han langt hellere ville se et fiktivt portræt af sin familie end at læse om det i nyhederne.

»(…) Men det er løst baseret på sandheden. Selvfølgelig er det ikke hundrede procent nøjagtigt, men det giver en nogenlunde idé om, hvordan livsstilen er, og hvad konsekvenserne kan være, når man skal sætte pligt og tjeneste over sin familie og alt andet«, fortalte prinsen under interviewet og tilføjede, at han håbede på, at Damian Lewis kunne spille ham i en senere sæson.

Femte sæson af ’The Crown’ får premiere på Netflix til november.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af