Esben Smed og Clara Rosager fører an i Bille Augusts ‘Kysset’ – se traileren

Esben Smed og Clara Rosager fører an i Bille Augusts ‘Kysset’ – se traileren
'Kysset'. (Foto: Rolf Konow)

To af dansk films store talenter, Esben Smed og Clara Rosager, indtager hovedrollerne i Bille Augusts nye historiske kærlighedsfortælling ‘Kysset’, som netop har fået sin første trailer.

Filmen foregår i 1913, hvor officeren Anton Abildgaard (Smed) inviteres til bal hos den lokale Baron Løvenskjold (Lars Mikkelsen). Her byder Anton baronens smukke datter Edith (Rosager) op til dans, men da han opdager, at hun er lam fra livet og ned, bliver han forlegen, og han holder kontakten til hende.

Men mens hun forelsker sig brændende i ham, er hans prioritet stadig sin karriere i kavaleriet – og forude rykker krigen tættere på.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bille August har skrevet manuskriptet frit efter den østrigske mesterforfatter Stefan Zweigs roman ‘Ungeduld des Herze’, og ud over Smed, Rosager og Mikkelsen har han allieret sig med skuespillere som David Dencik og Rosalinde Mynster.

Det er den produktive Oscar-vindende instruktørs første film siden Karen Blixen-fortællingen ‘Pagten’, og så genforenes han altså med Smed for første gang siden ‘Lykke-Per’.

‘Kysset’ får premiere 23. februar næste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af