Martin Scorsese storroser ny gyserfilm: »Så foruroligende, at jeg havde svært ved at falde i søvn«

Martin Scorsese storroser ny gyserfilm: »Så foruroligende, at jeg havde svært ved at falde i søvn«
Mia Goth i 'Pearl'. (Foto: PR)

Martin Scorsese er filmelsker helt ind til benet, så selvfølgelig deler han sin begejstring, når han ser noget, der virkelig imponerer.

Meterinstruktøren blev blæst bagover af Ti Wests nye A24-gyserfilm ‘Pearl’ – prequelfilmen til den roste indiegyser ‘X’ fra i år – som han kalder »dybt foruroligende«, »hypnotiserende« og »vild«.

I en anmeldelse hos filmediet /Film uddyber Scorsese sin ros: »Ti Wests film har en energi, der er utroligt sjælden i disse dage – drevet af en ren, uforfalsket kærlighed til filmkunsten. Man mærker den i hver en indstilling. Det er en prequel til ‘X’ fortalt i det diametralt modsatte filmiske register (tænk ’50’ernes Scope-farvemelodramaer)«.

Han fortsætter: »’Pearl’ udgør vilde, hypnotiserende og dybt – og jeg mener dybt – foruroligende 102 minutter. West og hans muse og kreative partner Mia Goth ved virkelig, hvordan de skal lege med publikum, indtil de til sidst stikker kniven ind i vores bryst og begynder at vride«.

Scorsese konkluderer begejstret: »Jeg var betaget og dernæst så foruroliget, at jeg havde svært ved at falde i søvn. Men jeg kunne ikke lade være med at se videre«.

‘Pearl’ kan lige nu ses i de amerikanske biografer, men det er endnu uvist, hvornår filmen kommer til Danmark. Filmen er en slags origin story for den tudsegamle skurk Pearl i ‘X’, og viser, hvordan hendes unge år ledte til, at hun endte, som hun gjorde.

Forløberen ‘X’ fik premiere i foråret, hvor vores anmelder uddelte begejstrede fem stjerner. Ti West har allerede annonceret, at han afslutter trilogien med en direkte efterfølger til ‘X’ – også med Mia Goth i hovedrollen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af