Timothée Chalamet om det ekstreme pres på unge i dag: »Et samfundskollaps ligger i luften«

Timothée Chalamet om det ekstreme pres på unge i dag: »Et samfundskollaps ligger i luften«
Timothée Chalamet til verdenspremieren på 'Bones and All' ved Venedig Film Festival. (Foto: Jacopo Raule/FilmMagic)

Timothée Chalamet tog Venedig Film Festival med storm over weekenden, da han sejlede ind ad de små kanaler til verdenspremieren på sin nye kannibalfilm med ‘Call Me by Your Name’-instruktøren Luca Guadagnino.

I ‘Bones and All’ spiller han en stigmatiseret outsider på bunden af samfundet, der har måtte finde sin egen måde at passe ind i en verden, som ikke vil acceptere ham. Roadmovien følger ham og hans partner (Taylor Russell) på en rejse gennem 1980’ernes USA i søgen efter mening.

På en pressekonference i Venedig fortalte Chalamet, at filmen relaterer til nutiden, hvor der er et enormt pres på unge mennesker, som skal passe ind i prædefinerede kasser – særligt på grund af sociale mediers indtog.

»Som ung i dag bliver man bedømt i ekstrem grad. Det var en lettelse at spille karakterer, som kæmper med et indre dilemma uden mulighed for at gå på Reddit, Twitter, Instagram eller TikTok og finde ud af, hvor de passer ind. Uden at være dømmende i forhold til det, for hvis du kan finde din stamme dér (på sociale medier, red.), så er det kun godt«, siger han og fortsætter:

»Men jeg tror, det er hårdt at være i live i disse tider. Jeg tror, at et samfundskollaps ligger i luften. Det lugter sådan og uden at være prætentiøs håber jeg, at de her film kan gøre en forskel, fordi en kunstners rolle er at kaste lys på de ting, der foregår (i verden, red.)«.

‘Bones and All’ har fået pæne anmeldelser efter verdenspremieren i Venedig. Den er endnu ikke fastlagt til dansk distribution.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af