Alan Rickman var langt fra tilfreds med klimaksscene i ‘Harry Potter og Halvblodsprinsen’

Alan Rickman var langt fra tilfreds med klimaksscene i ‘Harry Potter og Halvblodsprinsen’
Alan Rickman som Professor Severus Snape i 'Harry Potter'. (Foto: Warner Bros.)

Det er mere end seks år siden, at Alan Rickman gik bort alt for tidligt efter en lang kamp med kræft.

Skuespillerens arv lever dog videre i bedste velgående – både i hans film, men også i hans nyligt udgivne dagbogssamling ‘Madly, Deeply: The Diary of Alan Rickman’.

Her har man blandt andet kunnet læse indgående om Rickmans tanker om Harry Potter-filmene, som han har skrevet en del om i løbet af sine 10 år i rollen som Severus Snape.

Nu har magasinet Insider delt endnu en bid fra Rickmans dagbog, hvor han kritiserer en særligt vigtig scene i ‘Harry Potter og Halvblodsprinsen’ (spoilers forude).

Det viser sig nemlig, at Rickman ikke var tilfreds med den centrale klimaksscene, hvor Snape tager livet af Dumbledore.

»Scenen virker på manuskriptplan underligt mangelfuld, når det gælder dramatik. Men det er absolut en årsag-virkning af manuskripter, der skal sammenblande (udvande) historien«, skriver Rickman og fortsætter:

»Vi hverken kender eller husker nok om de individuelle karakterers bekymringer til at forstå deres problemer. Eller interessere os for dem«.

Han skriver videre, at han kæmpede for – og lykkedes med – at få fjernet en replik fra manuskriptet: »Jeg argumenterer (med held i dag) for, at en af Snapes replikker, ‘Jeg gav mit ord. Jeg aflagde et løfte’, var forvirrende og udvandende«.

Replikken, der både refererer til det løfte, Snape giver Malfoys mor i starten af filmen og det løfte, han har givet Dumbledore om at følge hans ordrer og beskytte Malfoy, endte således med at blive fjernet fra scenen.

‘Madly, Deeply: The Diary of Alan Rickman’ er i butikkerne nu.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af