Hovedrollestjerne fra den banebrydende romcom ’Bros’: »Jeg sprang ud for 17 år siden og blev advaret imod det«

’Bros’ er den første romcom om et homoseksuelt par fra et af Hollywoods store studier. Vi har talt med de to hovedrolleindehavere Billy Eichner og Luke MacFarlane og instruktør Nicholas Stoller, der understreger, at de havde en mission, der var vigtigere end diversitetsspørgsmålet.
Hovedrollestjerne fra den banebrydende romcom ’Bros’: »Jeg sprang ud for 17 år siden og blev advaret imod det«
'Bros'. (Foto: Universal)

Vi kender skabelonen for den romantiske komedie til hudløshed. To mennesker forelsker sig og må overkomme alverdens udfordringer og forskelligheder for at få hinanden.

Det er også nogenlunde præmissen for den nye romcom ’Bros’. Alligevel skriver filmen historie. Det er nemlig ikke en mand og en kvinde, der forelsker sig, men to mænd. Og det har vi simpelthen, hvor utroligt det end lyder, aldrig set før i en romcom produceret af et af Hollywoods store studier.

I ’Bros’ følger vi i bedste meta-stil podcastværten Bobby Lieber (Eichner), der får til opgave at skrive en film om et homoseksuelt par, der forelsker sig i hinanden. Ved siden af arbejder han sammen med en gruppe ligesindede på at åbne et LGBTQ-museum.

Billy Eichner og Luke Macfarlane i ‘Bros’. (Foto: Universal)

Da han under en bytur møder den noget mere macho advokat Aaron (MacFarlane), bliver det startskuddet på både hans kommende film og hans personlige jagt efter kærligheden.

Men både Aaron og Bobby har for travlt til at give sig hen til hinanden og har svært ved at forpligte sig. Derudover har de hver deres måde at udtrykke deres seksualitet for omverdenen. Hvilket giver anledning til en lang række pinlige, sjove og rørende situationer, som de fleste, der søger kærligheden, (måske) kan genkende.

Ignorerede presset

At filmen er historisk, er der absolut ingen grund til at nedtone, er det første, manuskriptforfatter og hovedrolleindehaver Billy Eichner siger, da vi taler med ham, filmens anden hovedrolle Luke MacFarlane og filmens instruktør Nicholas Stoller over Zoom.

For selvom Eichner elsker de klassiske romcoms om straight personer, der forelsker sig, er ’Bros’ noget ganske særligt for ham:

»Vi har aldrig fået en romcom i denne skala om et homopar, med så mange LGBTQ-karakterer og LGBTQ-skuespillere, der spiller rollerne, inklusive straight-rollerne. Jeg ville bare give folk en virkelig glædesfuld og morsom film, der viser, hvor sjove og flerdimensionelle vi er som LGBTQ-folk. Så det er jeg faktisk virkelig stolt af«.

Men inden nogen begynder at råbe op om politisk korrekte Hollywood, understreger Eichner – der blandt andet er kendt for ’Billy on the Street’-konceptet og serien ’Difficult People’ – at hans primære mission ikke havde noget med diversitet at gøre.

 »Jeg ville lave en morsom film. Det var min første prioritet«, fastslår han.

Luke Macfarlane og Billy Eichner i ‘Bros’. (Foto: Nicole Rivelli/Universal)

’Bros’ er produceret af Judd Apatow, der har stået bag nogle af de sjoveste og mest hjertevarme komedier de seneste 20 år, fra ’40 Year Old Virgin’ til ’Knocked Up’ og ’Bridesmaids’.

Eichner og instruktør Stoller (’Bad Neighbors’) ville lave en film af samme type, der bare handlede om et homoseksuelt par, fordi det ikke er set så ofte.

»Det var vores mål, og det pres og de udfordringer, der var om, at det skulle være historisk eller den første gay-this eller gay-that, det prøvede vi at ignorere og fokusere på at lave en virkelig sjov film«, fortæller han.

Filmens instruktør, Nicholas Stoller, tilføjer:

»Jeg har været tiltrukket af ideen om en romantisk komedie om to homoseksuelle mænd, der forelsker sig, fordi der ikke har været en i denne skala. Der har været små uafhængige film, og der har været tragedier, men ikke nogen, der bare hylder det og er virkelig sjov og hjertevarm«.

Det handler om at lytte

Nicholas Stoller er selv heteroseksuel og måtte finde den rette samarbejdspartner for at kunne forløse sin ide ordentligt.

»Jeg ville gå på bøsseklubber, men så kom pandemien, så det kunne jeg ikke«, griner han. Han søgte derfor hjælp hos sine LQBTQ-venner.

»Helt ærligt handler det om at lytte, og det er det, jeg gør på alt, jeg instruerer. Men det var ekstra vigtigt til dette projekt. Jeg lyttede til castet og de historier, de fortalte. Og det samarbejde har forhåbentlig skabt en meget varm og menneskelig film. Jeg lyttede til og talte med Billy, og han fik mig til at grine så meget. Han er et af de sjoveste mennesker, der lever, og han fortjener denne historie«.

I sin mere end tyve år lange karriere har Billy Eichner aldrig lagt skjul på sin seksualitet i et Hollywood, hvor mange homoseksuelle skuespillere ellers stadig lader være med at springe ud af frygt for, hvad det gør ved deres karrierer.

‘Bros’. (Foto: Universal)

»En ting, jeg har til fælles med min karakter, er, at jeg altid har været en meget selvsikker og meget u-undskyldende homoseksuel. Jeg var ude fra starten af min karriere som komiker og skuespiller. Og jeg har altid været meget stolt af det. Jeg har altid gerne villet være succesfuld og lave film og tv, men jeg ville kunne gøre det ærligt og på mine egne præmisser«, siger han.

Den følelse genkender filmens anden stjerne, Luke MacFarlane:

»Jeg sprang ud for 17 år siden og blev advaret imod det. Men jeg elsker Hollywood, og det er et fedt sted at være, men jeg ville ikke være ikke-queer for at kunne få lov til at lave actionfilm«, fortæller han.

De er enige om, at Hollywood er på rette vej, når det kommer til diversitet og skildring af minoriteter:

»Det tog Hollywood lang tid at tilpasse sig det, omfavne det og opfatte det lige så beundringsværdigt, som jeg altid har syntes, at det har været. Men jeg er glad for, at det har ændret sig nu, og jeg synes, at filmen taler til glæden og det vidunderlige og spændende ved at være ude. Men den viser også nogle af udfordringerne. Vi ville være sikre på, at vi fortalte en historie, hvor begge homoseksuelle karakterer er mangefacetterede. For det får vi ikke meget af hos queer-karakterer i mainstream«, siger Billy Eichner.

Den opfattelse deler MacFarlane:

»Det, jeg synes, er vidunderligt ved ’Bros’ i den tidlige modtagelse, vi har fået, er, at alle (uanset seksuel orientering, red.) griner højlydt fra start til slut. Jeg tror, at vi endelig har nået et punkt i kulturen, hvor alle forstår hovedparten af referencerne, og alle kan helt sikkert relatere til, hvad karaktererne gennemgår, som to mænd, der virkelig anstrenger sig for at være stærke og ikke svage, men er forelskede og gerne vil have den oplevelse, der tvinger dem til at sænke paraderne«.

Et øjebliks alvor

Selvom humoren er den dominerende tone i ’Bros’, er der én alvorlig scene, der direkte italesætter tematikken. Og den betyder særligt meget for Billy Eichner, fortæller han.

I scenen, der kommer i forlængelse af, at Bobby har været på udkig efter investorer til sit kommende museum, er han og Aaron endt på en strand, hvor de taler om, hvorfor det er vigtigt for Bobby at åbne museet og om LQBTQ-kampen generelt.

»Vi havde brug for et moment uden jokes til at anerkende det«, siger Eichner.

»Ikke kun for mig, så jeg kunne fortælle min personlige historie, men for at anerkende vores historie og stoppe op og fortælle, at ’Bros’ er et glædeligt øjeblik og en spændende grund til at gå i biografen og se noget nyt, men også spørge os selv, hvorfor det tog så lang tid at erkende, hvilke forhindringer der har været, og hvor uretfærdigt det har været. For alle i LGBTQ-miljøet og faktisk alle fra en marginaliseret gruppe og alle, der har fået fortalt, at de er en outsider. Selvom filmens primære formål er at få folk til at grine, tænkte jeg, at det var nødvendigt og vigtigt, at vi også anerkendte det«.

’Bros’ kan ses i biograferne fra den 6. oktober.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af