Tom Felton troede Gary Oldman var rengøringspersonale på ‘Harry Potter og fangen fra Azkaban’

Tom Felton troede Gary Oldman var rengøringspersonale på ‘Harry Potter og fangen fra Azkaban’

For tiden har anekdoter fra optagelserne af ‘Harry Potter’-filmene kronede dage. 

En posthum dagbogsudgivelse fra Alan Rickman har givet adskillige afsløringer. Blandt andet at han overvejede at droppe rollen som Snape, hans hårdnakkede syn på børnestjernerne samt, at han havde problemer med klimaksscenen i ‘Harry Potter og Halvblodsprinsen.

Nu er tiden kommet til skuespilleren Tom Felton, hvis memoir ‘Beyond The Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up A Wizard’, som man kan læse uddrag af via Insider.

Her afslører manden bag selveste Draco Malfoy, at han fejlagtigt troede at Gary Oldman var en pedel på settet, da ‘Harry Potter og fangen fra Azkaban’ blev optaget. 

For selv de mest anerkendte skuespillere kan snildt gå under radaren, hvis de bare er tilpas sløset klædt.

»Der var nogle bestemte skuespillere på settet, som man aldrig rigtig kunne genkende, når de ikke var i karakter, selvom de var deciderede legender« skriver Felton via Insider. 

»De lignede bare – jeg mener det her på den sødeste måde – halvsjuskede ældre mænd«, fortæller skuespilleren om blandt andet John Hurt, der spillede tryllestavsmageren Ollivander og David Bradley, der spillede den faktiske Hogwarts-pedel Filch. 

Men særligt var der én dag, hvor Felton så en mand i et par gamle jeans og en t-shirt, som han havde set et par gange, men regnet med var rengøringspersonale.

I et forsøg på at være flink, besluttede han sig så for at rose det rene gulv, de stod på, ved at sige »top godt arbejde, makker!« til rengøringsarbejderen. Som altså i virkeligheden var Gary Oldman. Der på daværende tidspunkt allerede var en stor stjerne i både Storbrittanien og Hollywood. 

Det svarede den forvirrede voksne skuespiller dog ikke på, men kiggede sig over skulderen for at tjekke, om det var ham Felton talte til, hvorefter han sendte teenskuespilleren et mærkeligt blik. 

Da Felton senere så Oldman i makeup-afdelingen, hvor han også lod til at vise venner og familie rundt, fattede han mistanke om, at der var noget, han havde misforstået. 

Først da blev han informeret om, at det altså var stjernen, der skulle spille Sirius Black i den tredje ‘Harry Potter’-film. 

»Jeg krummede tæer i forlegenhed, da det gik op for mig, at jeg havde troet, han var rengøringsarbejder. Jeg ville gerne undskylde, selvom det nok havde raget ham, men i sidste ende tog jeg den lette udvej, ignorerede fejlen og lod som om, jeg hele tiden havde vidst, hvem han var« skriver Felton.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af