Daniel Radcliffe tager igen afstand fra J.K. Rowling

Daniel Radcliffe tager igen afstand fra J.K. Rowling
Daniel Radcliffe. (Foto: Anthony Harvey/Getty Images)

I stærk kontrast til den enorme popularitet der opstod omkring hendes ‘Harry Potter’-skaberværk, står J.K. Rowlings personlige popularitet. 

Rowling tweetede tilbage i juni 2020 i forundring over skellet mellem at kvinder og udtrykket »mennesker som menstruerer«, hvorefter hun udtrykte, at hun finder det skadeligt at »slette konceptet køn«. 

Siden er adskillige af forfatterens udtalelser blev voldsomt kritiseret for at være hadefulde og transfobiske, og mange fans verden over har taget afstand fra den britiske forfatter. 

Herunder ‘Harry Potter’-filmseriens stjerne Daniel Radcliffe der før har udtrykt støtte til de mennesker, som har følt sig angrebet af J.K. Rowlings udtalelser. 

I 2020 delte han et åbent brev for støtteorganisationen The Trevor Project, hvor han tydeliggjorde sin egen holdning med ordene »transkvinder er kvinder«. 

I et nyt interview med Indiewire i forbindelse med sin kommende film ‘Weird: The Al Yankovic Story’ gentager han nu sit behov for at sige offentligt fra:

»Grunden til at jeg i høj grad følte behovet for at sige noget, da jeg gjorde var, at især siden jeg færdiggjorte Potter (‘Harry Potter’, red.), har jeg mødt så mange queer og transkønnede børn og unge mennesker, som har haft en enorm mængde identifikation med Potter (…)«, fortæller skuespilleren og fortsætter:

»Så at se dem blive sårede den dag, fik mig til at mærke, at jeg måtte lade dem vide, at ikke alle i franchisen følte sådan. Og det var virkelig vigtigt«.

Skuespilleren fortalte yderligere om sin beslutning:

(…)Jeg har arbejdet med The Trevor Project i mere end 10 år, så også derfor tror jeg ikke, at jeg havde kunnet se mig selv i øjnene, hvis jeg ikke havde sagt noget. Men det er ikke op til mig at gætte, hvad der foregår i en anden persons hoved«. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af