Flotte syv danske nomineringer til Europas største filmpris – ‘Holy Spider’ fører an

Flotte syv danske nomineringer til Europas største filmpris – ‘Holy Spider’ fører an
'Holy Spider'-skuespillerne Mehdi Bajestani og Zar Amir Ebrahimi og instruktør Ali Abbasi under filmfestivalen i Cannes. (Foto: Dominique Charriau/WireImage)

‘Holy Spider’ er årets danske Oscar-kandidat, og nu har den fået særdeles flotte udmærkelser forud for den største europæiske filmpris, European Film Award.

Her er Ali Abbasis persisksprogede seriemorderfilm nomineret i fire kategorier: For bedste europæiske film, for bedste instruktion, for bedste manuskript og for bedste kvindelige skuespiller (til Zar Amir Ebrahami).

Hvad vinderchancerne er, er svært at spå om. I hovedkategorien bedste film er ‘Holy Spider’ oppe imod Ruben Östlunds ‘Triangle of Sadness (der ligner en favorit), Guldbjørnvinderen ‘Alcarras’ (dansk premiere på torsdag under titlen ‘Ferskenlunden i Catalonien’) og de roste Cannes-film ‘Close’ og ‘Corsage’.

Der er også dansk islæt andre steder i feltet. Hlynur Palmasons nye film ‘Vanskabte land’ er repræsenteret i form af en skuespillernominering til Elliott Crosset Hove, og samme sted er Zlatko Buric nomineret for sin rolle i ‘Triangle of Sadness’.

Endelig er Simon Lereng Wilmonts ‘A House Made of Splinters’ om et ukrainsk børnehjem er nomineret til bedste dokumentarfilm.

European Film Awards finder sted 10. december i Reykjavik. Se alle nomineringerne her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af