Første nordiske serieproduktion fra Disney+ bliver svensk krimi-bestseller med dræberbjørn

Første nordiske serieproduktion fra Disney+  bliver svensk krimi-bestseller med dræberbjørn
Foto: Disney+

Disney+ har givet grønt lys til den første nordiske serie, og der er meget mere på vej. Sådan lyder det i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om det historiske krimidrama ‘At koge bjørn’, som er baseret på den svenske bestsellerroman af samme navn, skrevet af Mikael Niemi.

Handlingen foregår i sommeren 1852 i landsbyen Kengis i det allernordligste Sverige, hvor man møder landsbyens nyansatte provst og hans familie, der danner et stærkt bånd til en bortløben samedreng ved navn Jussi.

Sammen efterforsker Jussi og provsten et mordmysterium, da liget af en hyrdepige findes i en mose. Til at starte med skyder landsbyen skylden på en dræberbjørn, men der vokser en mistanke hos provsten, som ikke mener, at det er tilfældet. Da endnu en pige findes død, bliver billedet straks meget tydligere for, hvad der i sandhed foregår.

‘At koge en bjørn’ får en spilletid på seks afsnit, og ifølge pressemeddelelsen er der meget mere nordisk indhold på vej.

”I EMEA vil vi skabe 60 lokalproduktioner til Disney+ frem mod 2024 gennem vores fortsatte samarbejde med enestående skabere og producenter som en del af virksomhedens dedikation til at anskaffe, udvikle og producere originale produktioner. Vi er begejstrede over, at vi nu kan begynde at tilføje vores lokale nordiske produktioner til det udvalg”, fortæller Vibeke Lia, som er Director of Programming & Production hos Disney.

Det vides endnu ikke, hvornår ‘At koge en bjørn’ får premiere.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af