Brendan Fraser forsvarer kontroversiel protesedragt i ‘The Whale’

Brendan Fraser forsvarer kontroversiel protesedragt i ‘The Whale’
Brendan Fraser i 'The Whale'. (Foto: PR)

Darren Aronofskys ‘The Whale’ er en af de film, der har genereret stor opmærksomhed ved efterårets festivaler, og som forventes at være en seriøs kandidat til de kommende prisuddelinger.

Samtidig markerer filmen skuespiller Brendan Frasers comeback efter mange år væk fra rampelyset, og det er især hans præstation, der er Oscar-buzz omkring.

I ‘The Whale’ spiller Fraser hovedrollen som en svært overvægtig engelsklærer ved navn Charlie, der forsøger at klinke skårene med sin datter (Sadie Sink), som han har forladt årevis forinden for at forfølge en romance med sin mandlige elsker.

Rollen som Charlie har dog også modtaget en del kritik og er blevet beskyldt for fatshaming, da Frasers 300-kilo tunge ydre er hjulpet godt på vej af en protesedragt.

Nu har den 53-årige amerikaner været ude og forsvare filmens brug af protesedragten i et nyt interview med People.

»Jeg tror, det er en af de mere krævende måder, du kan skabe en karakter og en krop på, og i det her tilfælde var det vigtigt, at Charlies kostume ville respektere tyngdelovene og fysik i modsætning til mange andre måder, vi har set karakteren skildret i film førhen, hvor det bare bliver en plat joke. Og med et kostume er det urimeligt«, fortalte Brendan Fraser og fortsatte:

»Det er en personlig holdning, men vi følte, det var vores pligt at sikre os, at det var besværligt (at bevæge sig i kostumet, red.)«.

I et tidligere interview med Variety har instruktør Aronofsky tilmed kommenteret, at det var »umuligt« at finde en skuespiller til at spille en rolle med så meget fylde og tyngde.

»Fra et helbredsmæssigt standpunkt er det uoverkommeligt. Der var et tidspunkt, mens vi lavede filmen, hvor vi prøvede at lede efter overvægtige skuespillere til rollen. Udover ikke at kunne finde en skuespiller, der kunne håndtere det følelsesmæssige aspekt, blev det også bare en vanvittig jagt. Som i, hvis ikke du kan finde en 270-kilo tung skuespiller, er en 140 eller 180-kilo tung skuespiller så nok?«.

‘The Whale’ får dansk biografpremiere 3. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af