Traileren til ‘Meter i sekundet’ vækker succesroman til live med højskole, kørekortkaos og Anders Agger

Traileren til ‘Meter i sekundet’ vækker succesroman til live med højskole, kørekortkaos og Anders Agger

Der bliver klappet velkommen på Velling Højskole! Til næste år får vi lov til at se Hella Joof filmatisere en af nyere tids mest populære romaner, når ‘Meter i sekundet’ får biografpremiere.

Nu er traileren til den ventede film landet, hvor der bliver rigeligt at lære for forfatteren Marie (Sofie Torp), der må følge med sin kæreste Rasmus (Thomas Hwan) til Vestjylland, da han får drømmejobbet som skrivelærer på en højskole.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det viser sig at blive alt andet end let at falde til i Velling, hvor lokalbefolkningen ikke er til fals for bramfri bycharme, hvilket gør det yderst svært for Marie at begå sig i »de korte sætningers land«. Hun får også problemer med at lære at køre bil uden at bringe folk i livsfare.

Blandt højskolens spraglede personligheder søger Marie åndsfællesskab med Sebastian (en dansende Christian Tafdrup), der ligesom hende er »påhæng med p«, til højskolens populære lærere. Faktisk alt for populære hvis du spørger Marie, der flipper ud på en nærgående elev, der joker med, at hun »gerne vil score Rasmus på studieturen«.

Ej at forglemme det lokale fænomen Anders Agger, der rådgiver hende til »aldrig at tale om sex i det offentlige rum«.

Udover Bodil- og Robert-vinder Sofie Torp (‘Ser du månen, Daniel’, ‘Marco Effekten’, ‘Carmen Curlers’) og Thomas Hwan (‘Hvor kragerne vender’, ‘Bedrag’), ses Lotte Andersen, Maria Rossing og Bodil Jørgensen som personagerne på Velling Højskole og omegn.

Johanne Louise Schmidt spiller kørelæreren Mona, Rikke Bilde keramiklæreren Githa, og Malaika Berenth Mosendane, Arian Kashef, Jakob Garde, Nina Rask, Aya Grann og Lasse Dein kan opleves som elever på højskolen.

Manuskriptet er skrevet af Jenny Lund Madsen og Ida Maria Rydén foruden Hella Joof i instruktørstolen.

‘Meter i sekundet’ får biografpremiere 2. februar 2023.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af