Hele fire danske film har nu officielt Oscar-chancer

Hele fire danske film har nu officielt Oscar-chancer
Oscar. (Foto: Carlo Allegri/Getty Images.)

Oscar-nomineringerne offentliggøres først 24. januar, men allerede her til aften har Oscar-akademiet indsnævret feltet til 15 film i en række kategorier, heriblandt dokumentar, internationale film, animationsfilm og kortfilm.

Og med danske briller kunne man ikke have drømt om et bedre resultat.

Ali Abbasis persisksprogede seriemorderthriller ‘Holy Spider’ er som ventet blandt de 15 film i kategorien for internationale film, hvor den skal op imod stærke film som Belgiens ‘Close’, Tysklands ‘Intet nyt fra Vestfronten’, Sydkoreas ‘Decision to Leave’, Sveriges (dansk co-producerede) ‘Boy from Heaven’ (‘Cairo Conspiracy’), Mexicos ‘Bardo’ og Frankrigs ‘Saint Omer’.

I dokumentarfeltet er Danmark stærkt repræsenteret med to film: Simon Lereng Wilmonts ‘A House Made of Splinters’ om et ukrainsk børnehjem og Alex Pritz’ dansksprogede ‘The Territory’ om det indfødte folks kamp mod påsatte brande og skovrydninger i Brasilien.

De er oppe imod anerkendte dokumentarfilm som ‘Navalny’, Guldløvevinderen ‘All the Beauty and the Bloodshed’, ‘All That Breathes’, ‘Fire of Love’ og ‘Moonage Daydream’.

I kategorien for liveaction-kortfilm kan man spotte en par gamle kending i Anders Walters ‘Ivalu’ om en pige, der desperat leder efter sin forsvundne storesøster i Grønland. Walter har tidligere vundet en Oscar i kategorien for ‘Helium’, og som denne er ‘Ivalu’ produceret af Kim Magnusson, der har den uofficielle verdenssrekord i Oscar-nominerede kortfilm (han har vundet to – også for ‘Valgaften’).

Se alle de annoncerede Oscar-shortlists på akademiets hjemmeside her.

Næste års Oscar-show finder sted 12. marts med Jimmy Kimmel som vært.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af