‘Love Actually’-instruktør føler sig »utilpas og lidt dum« over manglende diversitet

‘Love Actually’-instruktør føler sig »utilpas og lidt dum« over manglende diversitet

Der er 10 kærlighedshistorier i ‘Love Actually’ og en hel masse bifigurer. Men når man ser på det store billede, er det en meget hvid jul, filmen fejrer. 

Det indrømmer selv filmens instruktør Richard Curtis næsten 20 år efter filmens premiere i 2003. I forbindelse med jubilæumsshowet ‘The Laughter & Secrets of Love Actually: 20 Years Later’ på den amerikanske ABC-kanal, fortæller Curtis nu, at den manglende diversitet får ham til at »føle sig utilpas og lidt dum«.  

Det berømte cast rummer blandt andre Hugh Grant, Emma Thompson, Keira Knightley, Bill Nighy, Liam Neeson og ikke mindst Andrew Lincoln (skilteskriveren fra helvede) og Chiwetel Ejiofor, som en af de få, der bryder lidt med diversiteten. Hertil en skildring af Portugal, der får det til at som en stor tilbagestående landsby, hvor Colin Firth forelskelser sig i sin husholderske (Lucia Moniz), mens brasilianske Rodrigo Santoro spiller over for Laura Linneys Sarah og hendes ringende mobiltelefon.

»Du ved, jeg tror der er næsten tre forskellige plots, der hver i sær har chefer og folk, der arbejder for dem«, sagde Richard Curtis indrømmende. 

»Der er ting du gerne ville lave om, men gudskelov ændrer samfundet sig, så min film er dømt til, i nogle momenter at føles uddateret«, lød det også fra instruktøren. 

Hvis der er en ting, der står klart ud fra ‘Love Actually’-instruktørens udtalelser, er det, at han virkelig elsker kærlighed:

»Der er så ekstraordinær en kærlighed, der foregår i hvert minut på så mange måder (i livet, red.), hele vejen rundt om jorden, og det får mig til at ønske, at min film var bedre«, udtalte han og luftede et meget blødsødent dokumentar-pitch:

»Det får mig til at ønske, at jeg havde lavet en dokumentar bare for at observere det… Film kan fungere som en påmindelse om, hvor smukke ting kan være, og hvordan der er så mange ting, vi måske går glip af, som faktisk er de bedste øjeblikke i vores liv«, udtalte Richard Curtis. 

Hugh Grant meldte sig også ind i debatten under samme program, hvor han mere sprælsk kaldte ‘Love Actually’ »en smule psykotisk«, selvom han understregede at Curtis har hjertet på det rette sted. 

»Det man skal huske med ham er, at når han skriver om kærlighed, så mener han det. Og det er ret sjældent. Det kommer fra hjertet, det er sandt«. 

‘Love Actually’ har haft et fast greb om publikum siden premieren, og mange genser den hver eneste jul. Mens Richard Curtis nu melder sig ind i debatten, er filmens fejl og mangler blevet heftigt diskuteret gennem årene. Filmen er faktisk blevet en decideret politisk boksebold.  

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af