Netflix på vej med dansk thrillerserie – udgangspunkt i virkelig drabssag

Netflix på vej med dansk thrillerserie – udgangspunkt i virkelig drabssag
'Sygeplejersken'. (Foto: Tine Harden/Netlix)

På grund af en konflikt om betaling af rettigheder har Netflix haft sat sine danske projekter i bero det seneste halve års tid.

Men for en måneds tid siden blev der indgået nye aftaler, og nu er streamingtjenestens danske engagement oppe at køre igen. I dag har Netflix således annonceret Mehdi Avaz’ ‘A Beautiful Life’ med Christopher, og de kan i dag også offentliggøre, at de er på vej med den danske serie ‘Sygeplejersken’.

Serien er en thriller, der bygger på den sande historie om den danske sygeplejerske Christina Aistrup Hansen, der blev idømt livstid for forsøg på fire manddrab i 2016.

Josephine Park – senest aktuel i en anden dansk Netflix-serie, ‘Skruk’ – spiller den morderiske sygeplejerske, mens Fanny Louise Bernth (især kendt fra ‘Herrens veje’) spiller kollegaen Pernille, der får mistanke om, at noget er galt.

Serien er skrevet af Dorte W. Høgh og Kasper Barfoed og er baseret på Kristian Corfixens bog af samme navn.

‘Sygeplejersken’ lyder unægteligt som en dansk version af ‘The Good Nurse’, som også handlede om en myrdende sygeplejerske, der blev fældet af sin kollega – og som danske Tobias Lindholm i øvrigt instruerede for Netflix.

Serien får premiere på Netflix i løbet af 2023, hvor vi allerede 5. januar får Nicolas Winding Refns ‘Copenhagen Cowboy’. Senere på året kommer også en film af Bille August, ‘Ehrengard’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af