Den nye ‘Avatar’ overhaler den nye ‘Top Gun’ ved billetlugerne – allerede en af de bedstsælgende nogensinde

Den nye ‘Avatar’ overhaler den nye ‘Top Gun’ ved billetlugerne – allerede en af de bedstsælgende nogensinde
'Avatar: The Way of Water'. (Foto: 20th Century Studios)

Mange var skeptiske over for, hvor stor interessen ville være for den nye ‘Avatar’, med tanke på at den langsigtede entusiasme for den oprindelige film måske kunne ligge på et lille sted, og der var trods alt gået 13 år siden.

Men nu må al skepsis forstumme, for ‘Avatar: The Way of Water’ har netop overhalet ‘Top Gun: Maverick’ i indtjening ved billetlugerne globalt. Vel at mærke blot tre-fire uger efter den har fået premiere.

James Camerons opfølger har netop rundet en indtjening på 1,5 milliarder dollars, mens Tom Cruise-megahittet ‘kun’ ligger på 1,48 milliarder dollars.

Og føringen vil utvivlsomt kun blive udbygget de kommende uger, for ‘Way of Water’ har stadig masser af tid til at tjene flere knaster – forstærket af det faktum, at konkurrencen fra andre blockbusters er nærmest ikke-eksisterende den kommende tid.

Filmen er allerede den 10. bedst sælgende film nogensinde. Forventningerne er, at den mindst vil nå to milliarder dollars og efter alt at dømme også 2,2, hvilket vil bringe den på tredjepladsen over de mest indtjenende nogensinde. Over Camerons egen ‘Titanic’.

Den første ‘Avatar’ er urørlig med sine 2,9 milliarder dollars på førstepladsen, men den rekord havde ingen nu heller regnet med, at opfølgeren ville slå.

Allerede nu kan man dog konstatere, at James Cameron & co. griner af forhåndsskepsissen hele vejen til banken.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af