‘Girls’-stjerne Allison Williams på banen i betændt »nepo baby«-diskussion om Hollywood-stjerner med kendte forældre

‘Girls’-stjerne Allison Williams på banen i betændt »nepo baby«-diskussion om Hollywood-stjerner med kendte forældre
Allison Williams ved premieren for 'M3GAN' i december 2022. (Foto: Leon Bennett/Getty Images)

Et af tidens hotteste emner har været Hollywood-stjerners familiære ophav, der dog fik endnu mere luft under vingerne, da New York Magazine lige inden jul smed en bombe med artiklen ‘How a nepo baby is born’. 

Her udpenslede journalisten Nate Jones en i virkeligheden alment kendt sandhed. Nemlig, at Hollywood er et tag-selv-bord af nepotisme i den forstand, at branchefolks børn ofte følger i forældrenes fodspor med dertilhørende karrieremæssigt forspring.

New York Magazine skød med spredehagl og offentliggjorde en hel grafik, hvor kendisnavne med mere eller mindre berømte forældre blev kortlagt. Derudover kom en anonym Hollywood-caster med chokerende udtalelser omkring, hvordan der bliver lagt pres på for at give rollerne til børn af kendisser med ringe talent. 

Senest har ‘M3AGAN’-akutelle skuespiller Allison Williams (‘Girls’) blandet sig i debatten og mødt ros for sine udtalelser. Hun er selv datter af den tidligere tv-nyhedsoplæser Brian Willams. 

»Det føles ikke som et tab at indrømme det«, fortalte hun Wired Magazine (via The Playlist), hvor hun også udtalte følgende: »Hvis du stoler på dine egne evner, tror jeg, det er meget nemt at anerkende«. 

Hendes udtalelser står i kontrast til andre stjerner, der har taget større afstand fra, at deres forældres status og karrierer har haft betydning for deres egne muligheder. 

Selvom såkaldte »nepo babies« ikke er et nyt fænomen, blev artiklen kulminationen på samtalen, hvis hypede buzzword har været et tilbagevendende samtalemne i 2022. 

Det skete blandt andet, da ‘Euphoria’s anden sæson løb over skærmen i starten af 2022, hvor en Twitter-bruger (via Vulture) gik viralt med et tweet om skuespilleren Maude Apatows berømte forældre, Judd Apatow og Leslie Mann. Hvilket Apatow udtalte til Porter Magazine, gjorde hende »trist«, selvom hun også anerkendte, at hun er i en privilegeret position. 

Tidligere på året har blandt andre Lily-Rose Depp, datter af Johnny Depp og model Vanessa Paradis, mødt kritik, da hun til Elle blandt andet udtalte: 

»Internettet går meget mere op i, hvem din familie er, end de mennesker, som caster dig i ting. Måske får du en fod inden for døren, men du har stadig kun én fod inden for døren. Der er en masse arbejde, som kommer efter det«. 

Den britiske sanger Lily Allen (datter af skuespiller Keith Allen og filmproducer Alice Owen) kom i modvind, da hun tog afstand fra udtrykket på Twitter: 

»De nepo babies I alle sammen burde bekymre jer om, er dem der arbejder for advokatfirmaer, dem der arbejder for banker, og dem der arbejder med politik, hvis vi taler om konsekvenser i den virkelige verden og at berøve folk muligheder. Men det rager ikke mig«, skrev hun. 

Zoë Kravitz, der er datter af den berømte musiker Lenny Kravitz og skuespilleren Lisa Bonet, er citeret i New York Magazine-artiklen for at sige, at nepo baby-udtrykket fylder hende med »dyb usikkerhed«. 

Derudover refererer artiklen til, at Gwyneth Paltrow givet sit besyv med i en samtale med Hailey Bieber (der er datter af Stephen Baldwin) på hendes YouTube-kanal: »Folk er klar til at hive dig ned og sige, du hører ikke til her«. 

Jamie Lee Curtis er kendt for at anerkende, at hendes position som datter af ‘Psycho’-stjerne Janet Leigh og skuespiller Tony Curtis hjalp hende til gennembrudsrollen i ‘Halloween’. I forbindelse med nepo-baby-diskussionen har hun fået ros for både at tage ejerskab over sin egen status som »OG Nepo Baby«, mens hun også har udtrykt, at begrebet er »designet til at forsøge at formindske, nedgøre og såre« i et opslag på Instagram. 

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Knives Out: Glass Onion’-aktuelle Kate Hudson, der er datter af skuespillerne Goldie Hawn og Bill Hudson, gav sit besyv i et interview med The Independent

»Nepotisme-tingen, jeg mener … jeg er egentlig ligeglad. Jeg ser på mine børn, og vi er en historiefortællende familie. Det er helt sikkert i vores blod. Folk kan kalde det, hvad end de vil, men det kommer ikke til at ændre det. Derudover kommenterede hun på Lily Allens udtalelser om, at nepotisme findes i alle brancher:

»Jeg har været til forretningsmøder, hvor jeg har tænkt, ‘Vent, hvis barn er det her? Altså, den her person ved ingenting! Jeg er ligeglad, hvor du kommer fra, eller hvad dit forhold er til branchen – hvis du arbejder hårdt, og gør det godt, er det lige meget«. 

I New York Magazine artiklen bliver der nævnt berømte navne i flæng som Maya Hawke, John David Washington, Brooklyn Beckam, Lena Dunham og Dakota Johnson, der alle er børn af kendisser.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af