CPH:DOX-festivalen annoncerer stortanlagt jubilæumsprogram

CPH:DOX-festivalen annoncerer stortanlagt jubilæumsprogram
'Still: A Michael J. Fox Movie'. (Foto: Sundance)

En af verdens førende dokumentarfilmfestivaler, danske CPH:DOX, kan i år fejre 20-års jubilæum, og det fejrer festivalen med det, der på papiret ligner et kvalitetsbugnende program.

I sidste uge offentliggjorde CPH:DOX årets hovedkonkurrence udelukkende bestående af verdenspremierer – heriblandt Christoffer Guldbrandsens ventede og allerede meget omtalte ‘A Storm Foretold’ – og nu har de så annonceret resten af årets i alt 200 film.

Blandt de på papiret mest bemærkelsesværdige titler er ’20 Days in Maripol’ om krigen i Ukraine, Michael J. Fox-filmen ‘Still: A Michael J. Fox Movie’, Werner Herzogs ‘Theatre of Thought’, Gianfranco Rosis ‘In Viaggio’, Eva Webers film om Angela Merkel, ‘Merkel’, Jialing Zhangs ‘Total Trust’ om den kinesiske overvågningsstat, ‘Baghdad on Fire’ om en ung kvinde i Irak og Lea Globs danske IDFA-prisvinder ‘Apolonia, Apolonia’.

Dertil kommer en lang række andre lovende danske film, der ser dagens lys for første gang – og selvfølgelig et væld af overraskende stærke oplevelser, som festivalen nøje har udvalgt til os.

Blandt de 200 film er halvdelen verdenspremierer, og de er inddelt i fem internationale konkurrencer, fra hovedkonkurrencen DOX:Award til den eksperimenterende New:Vision Award, den journalistisk/aktivistisk betonede F:act Award, den talentfokuserede Next:Wave Award og den nordiske Nordic:Dox Award.

I løbet af festivalen lægger prominente filmskabere også vejen forbi, heriblandt Wim Wenders, ‘Amy’-instruktør Asif Kapadia, ‘Free Solo’-instruktør Chai Vasarhelyi og HBO-skævheden Nathan Fielder, der senest vakte opsigt med ‘The Rehearsal’.

Også stjernemusikerne José Gonzalez og Joan Baez besøger København i anledning af nye portrætfilm.

Årets CPH:DOX-festival finder sted 15.-26. marts.

Læs mere på cphddox.dk.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af