CPH:DOX løfter sløret for de nominerede til årets hovedkonkurrence – to store danske film iblandt

CPH:DOX løfter sløret for de nominerede til årets hovedkonkurrence – to store danske film iblandt
'A Storm Foretold' (Foto: CPH:DOX)

Danmarks største dokumentarfilmfestival CPH:DOX vender tilbage om en måned – 15. marts – og holder 20-års fødselsdagsbrag med nomineringer til to danske film i hovedkonkurrencen DOX:AWARD.

Den ene af de to danske film kommer fra den erfarne dokumentarist Christoffer Guldbrandsen (Fogh bag facaden), som i ‘A Storm Foretold’ har fulgt den celebre politiske skyggemand Roger Stone, og i processen fundet ud af, at Donald Trumps præsidentperiode ikke kunne ende anderledes end med et kupforsøg.

Den anden danske film, ‘Theatre of Violence’, er et samarbejde mellem Emil Langballe og Lukasz Konopa, der behandler den komplicerede Dominic Ongwen-sag, der udstillede den forfærdeligt ambivalente position den tidligere børnesoldat befandt sig i. På én gang offer for kidnapning og tvunget til at gøre grufulde ting, og samtidig en bøddel, der blev kendt skyldig i blandt andet mord, tortur og voldtægt.

Og som noget helt særligt får alle de nominerede til hovedprisen verdenspremiere på festivalen i København for første gang i festivalens historie.

Det omfatter 13 film fra hele verden – fra USA til Kina til Den Centralafrikanske Republik.

Om betydningen af at samtlige nominerede i kategorien får verdenspremiere på festivalen, siger kunstnerisk direktør for CPH:DOX Niklas Engstrøm i pressemeddelelse:

“Vi fejrer 20 års jubilæet for CPH:DOX med et fænomenalt konkurrenceprogram, der viser dokumentarfilmen som en kunstform, der aldrig lukker sig om sig selv, men i sin kerne handler om at åbne et vindue til verden udenfor … Originalitet, relevans og nysgerrighed er kodeordene for årets program. At samtlige film i årets hovedkonkurrence så ovenikøbet får deres verdenspremiere her i København, er et bevis på, at CPH:DOX nu for alvor rangerer blandt verdens allervigtigste festivaler for dokumentarfilm”

Se alle de nominerede til prisen hos CPH:DOX her.

Billetter til de nominerede film bliver sat til salg på cphdox.dk d. 21. februar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af