Her er de 10 mest sete film fra årets CPH:DOX

Her er de 10 mest sete film fra årets CPH:DOX
'Into the Ice'. (Foto: Lars Ostenfeld)

Årets store danske dokumentarbegivenhed CPH:DOX var efter to coronahærgede år tilbage for fuld styrke i biograferne i marts – komplementeret af et streamingprogram i slutdelen af festivalen.

Og nu her et par måneder har festivalen samlet op på resultaterne og kan konkludere, at årets film blev set af et publikum på 108.800 mennesker, hvoraf onlineprogrammet tegnede sig for 25 procent.

Det er et fint tal, men dog en nedgang fra rekordårene 2018 og 2019, hvor der blev solgt henholdsvis 110.500 og 114.000 billetter.

Festivalen har også opgjort årets mest populære film, som udgør en glimrende anbefalingsliste over dokumentarperler, man bør se, når de rammer streamingtjenesterne (hvilket et par af dem allerede har gjort  – ‘Navalny’ og ‘Into the Ice’ på DR og ‘Taliban Land’ på TV 2).

Årets åbningsfilm, Lars Ostenfelds klimarelaterede og visuelt bjergtagende eventyr på indlandsisen, ‘Into the Ice’, blev den mest sete på en liste, hvor de danske film med internationale perspektiver i det hele taget fylder godt op, også med ‘TSUMU’ (om grønlandske unge), ‘A House Made of Splinters’ (et børnehjem i Ukraine) og ‘Taliban Land’ (Nagieb Kajas Afghanistan-film).

Derudover finder man de store internationale dokumentarhit ‘Navalny’ (om den russiske oppositionspolitiker) og ‘Fire of Love’ (om to vulkanelskere) i top 3, mens der også har været rift om musikfilmene med ‘Nothing Compares’ om Sinead O’Connor, ‘This Much I Know to be True’ om Nick Cave og den nye Lars H.U.G.-koncertfilm.

Her er den fulde liste:

Mest sete film på CPH:DOX 2022 – top 10: 
1. ‘Into The Ice’
2. ‘Navalny’
3. ‘Fire of Love’
4. ‘TSUMU – Where do you go With Your Dreams’
5. ‘A House Made of Splinters’
6. ‘Nothing Compares’
7. ‘L.A.R.S.T. H.U.G. VEGA Koncert – G.R.E.A.T.E.S.T. L.I.V.E’
8. ‘Ascension’
9. ‘This Much I Know to be True’
10. ‘Taliban Land’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af