’Forhøret’ sæson 3: Det er umuligt at tage øjnene fra Lars Mikkelsen i afslutningen på Viaplays konceptkrimi

’Forhøret’ sæson 3: Det er umuligt at tage øjnene fra Lars Mikkelsen i afslutningen på Viaplays konceptkrimi
'Forhøret' sæson 3 (Foto: Henrik Ohsten)

(Spoiler alert for sæson 1 og 2 af ’Forhøret’).

I første sæson af Christoffer Boes konceptkrimi ’Forhøret’ var Bjørn (Ulrich Thomsen) på jagt efter de gerningsmænd, der stod bag drabet på hans datter Christina.

Jagten førte ham gennem den københavnske underverden, hvor han konstant lærte nye sider af sin datter at kende, mens han forhørte og mistænkeliggjorde alle, han mødte på sin vej.

Sæsonen endte med, at Bjørn i desperation dræbte retsmedicineren Rylander, der viste sig at spille en rolle i drabet på Christina.

Bjørn endte i fængsel, og i anden sæson tog Trine Dyrholm over i rollen som Bjørns ekskone og mor til Christina. Hun forsøgte ligesom Bjørn at komme til bunds i sagen om sin myrdede datter.

De to sæsoner viger aldrig fra det koncept, Christoffer Boe har skabt, hvor hvert afsnit er et nyt forhør på en ny lokation.

Nu er Christoffer Boe tilbage med afslutningen på sin nyskabende serie. Spørgsmålet er, om konceptet kan holde spændingen i endnu en sæson?

‘Forhøret’ sæson 3 (Foto: Henrik Ohsten).

Denne gang er det Lars Mikkelsen, der er i centrum i rollen som den velhavende forretningsmand Holger Lang, der blev præsenteret allerede i første sæson. Her blev det blandt andet fortalt, at Holger havde en stærk relation til Christina.

Den relation får afgørende betydning for historien, og fra først at have bevæget sig i Københavns underverden befinder vi os nu i overklassen. På den måde skaber Christoffer Boe nuancer, der udvikler seriens præmis.

Boe lægger hårdt ud med et afsnit, hvor Holger konfronterer sin bror, Markus (Pilou Asbæk), med en video, der viser, at Christina ikke bare blev myrdet, men at der var tale om et bestillingsjob begået af den psykopatiske John (Olaf Johannesen).

‘Forhøret’ sæson 3 (Foto: Henrik Ohsten).

Ligesom de tidligere sæsoner bliver der ikke holdt tilbage med beskyldninger om diverse sammensværgelser, når hovedpersonen famler desperat (i blinde) for at få sandheden frem i lyset. Samtalen mellem Holger og Markus ender med et fatalt skænderi, der for alvor får Holger på dybt vand.

Niveauet fra de forrige sæsoner er intakt efter første afsnit, der viser, at Christoffer Boes koncept har potentiale til endnu en sæson. Det skyldes ikke mindst seriens format. De cirka 25 minutter per afsnit gør, at det aldrig bliver uinteressant at høre, hvad de forskellige karakterer, der står for skud, kommer med af forklaringer på Holgers anklager. Dialogerne er i næsten alle tilfælde fængende fra start til slut.

Lars Mikkelsen slår fast i hver eneste scene, at han er blandt sin generations største skuespillere. Fra store vredesudbrud til rørende nærbilleder er det umuligt at få øjnene fra ham.

Det er et klogt træk, at Boe har skiftet sin hovedkarakter ud gennem alle tre sæsoner. For de tre forskellige skuespillere – Thomsen, Dyrholm og Mikkelsen – skaber hver sin spændende og uforudsigelige karakter, der løsner op i det ellers stramme koncept.

‘Forhøret’ sæson 3 (Foto: Henrik Ohsten).

I biroller bidrager Pilou Asbæk, Nicolas Bro, Lars Brygman og Lene Marie Christensen til seriens høje niveau.

Som det ofte er tilfældet med koncepter af denne slags spænder de dog indimellem ben for den overordnede historie. Desværre er ’Forhøret’ ingen undtagelse. Man ved efterhånden, hvordan de forskellige dialoger vil udvikle sig. Holger kommer med anklager, der fejes til side og efterfølgende leder videre til en ny mistænkt.

Men Christoffer Boe er konsekvent, stilsikker og kompromisløs i sin instruktion, og har man fulgt historien fra starten, ønsker man alligevel ikke, at konceptet pludselig ændrer sig. Og man vil med garanti være fanget af afslutningen på en af de mest interessante danske krimier i lang tid. Ikke nødvendigvis bedste, men mest interessante.


Kort sagt:
Lars Mikkelsen viser, at han er en af landets bedste skuespillere, og Christoffer Boe er kompromisløs i sit koncept. Tilsammen skaber det en afsluttende sæson, der holder det niveau, som blev lagt tilbage i 2019.

Anmeldt på baggrund af hele sæsonen.

’Forhøret’ sæson 3 Serie. Skaber: Christoffer Boe Medvirkende: Lars Mikkelsen, Pilou Asbæk, Lene Marie Christensen, Lars Brygman, Nicolas Bro, Søren Malling Spilletid: 8 episoder af 25 minutter. Premiere: 19. februar på Viaplay
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af