Harrison Ford fjernede alle aldersjokes fra den nye ’Indiana Jones’-film

Harrison Ford fjernede alle aldersjokes fra den nye ’Indiana Jones’-film
'Indiana Jones and the Dial of Destiny' (Foto: Disney)

»Show it, don’t tell it«, lyder et klassisk film-huskeråd, og det har Harrison Ford i den grad taget til sig på det kommende arkæolog-eventyr ’Indiana Jones and the Dial of Destiny’.

I et interview med The Hollywood Reporter fortæller den 80-årige stjerne om at spille en ældre herre i den kommende film, og hvordan hans synes, det bør komme til udtryk på lærredet.

»Der var mange aldersjokes i manuskriptet. Vi tog dem alle sammen ud. Der er et tidspunkt, hvor han observerer sig selv i en situation, og siger: ’Hvad fuck laver jeg her’? Men jeg hader det, jeg kalder ’at snakke om historien’. Jeg vil se omstændigheder, hvor publikum får en chance for at opleve historien. Ikke blive ledet ved næsen og få forklaret pointerne. Jeg vil hellere skabe opførsel, der er en aldersjoke, end at snakke om det«, forklarer Ford.

Alderen kommer altså stadig til at spille en rolle for den ellers ukuelige Indy. Som instruktør og medforfatter på manuskriptet, James Mangold, siger om den aldrende Indy:

»Den fejl, du kan begå i film, er, når nogen er i en moden alder, men filmen bliver ved med at lade, som om de ikke er så gamle. Enhver udfordring han møder, møder han med de problemer, som nogen på den alder virkelig ville have«.

Alder spiller også en anden rolle i Indys afskedssalut, hvor Ford spiller Indiana Jones i flere forskellige aldersafskygninger.

Om resultatet af den digitale foryngelse, såkaldt deaging, siger Harrison Ford til The Hollywood Reporter.

»Jeg elskede aldrig idéen, indtil jeg så, hvordan det blev opnået her. Hvilket er meget anderledes end hvordan det er blevet gjort i andre film, jeg har set. De har hvert et filmbillede, printet eller ej, af mig fra de seneste 40 års arbejde med Lucasfilm. Jeg kan spille en scene, og de gennemgår hver en fucking meter af film for at finde mig i de samme vinkler og lys. Det er bizart, og det virker, og det er mit ansigt«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af