Prisbelønnet dansk dokumentar tegner intimt kunstnerportræt – se traileren til ‘Apolonia, Apolonia’

Prisbelønnet dansk dokumentar tegner intimt kunstnerportræt – se traileren til ‘Apolonia, Apolonia’
Apolonia Sokol i 'Apolonia, Apolonia'. (Foto: Lea Glob)

Den ventede danske dokumentarfilm ‘Apolonia, Apolonia’ er resultatet af de 13 år, dokumentarist Lea Glob har tilbragt med sin hovedperson. 

Instruktøren har fulgt den unge kunstnerspire Apolonia Sokols personlige og kunstneriske udvikling – fra den tidlige pleje af et særligt talent, til hun tager springet ud i den kommercielle kunstverden. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det bliver til en historie, der udover at strække sig over mange år, kommer vidt omkring i verden, mens spørgmålet om at være kvinde og kunstner udforskes med stigende intimitet.

For undervejs ender Glob med at komme så tæt på, at hun selv bliver en del af filmen, og da hun bliver indlagt med en fødselssygdom, skifter kameraet hænder.

Filmen beskrives som en coming-of-age historie, der tager et eksistentielt dyk ned i en ung kvindes tanker om seksualitet, kunst, idealisme og kærlighed.

Som dokumentarist har Lea Glob før vakt opsigt med især ‘Venus’, hvor hun og medinstruktøren Mette Carla Albrechtsen undersøgte seksualitet gennem intime interviews. Derudover instruerede hun ‘Olmo and the Seagull’ sammen med Petra Costa.

‘Apolonia, Apolonia’ har vakt international opsigt med verdenspremiere på den anerkendte dokumentarfestival IDFA i Amsterdam, hvor den vandt hovedprisen. 

Derudover kommer filmen med varme anbefalinger fra internationale medier og stjerner som Lena Dunham, der har skrevet, at hun var »fuldstændig tryllebundet«. 

‘Apolonia, Apolonia’ får premiere 23. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af