‘Stranger Things’-stjerne fik angstanfald under filmoptagelser – heldigvis havde Jesse Eisenberg det perfekte råd

‘Stranger Things’-stjerne fik angstanfald under filmoptagelser – heldigvis havde Jesse Eisenberg det perfekte råd
Finn Wolfhard (Photo by Momodu Mansaray/Getty Images)

’Stranger Things’-stjernen Finn Wolfhard er trods sin unge alder en erfaren skuespiller.

Dog oplevede han et angstanfald under optagelserne til filmen  ’When You Finish Saving the World’, der netop har haft premiere på Sundance filmfestival i USA. Heldigvis havde filmens instruktør Jesse Eisenberg et godt råd, da det stod klart, hvilken nervøsitet den unge skuespiller kæmpede med. Det beretter Indiewire.

For tidligt i sin egen karriere fik Eisenberg et råd af instruktør Greg Mottola under optagelserne af ’Adventureland’, hvor han selv fik et angstanfald:

»Du har et arbejde, der er meget følelsesmæssigt udstillende og forfærdeligt offentligt. Jeg ville være overrasket, hvis du ikke havde dét (angst, red.), og du skal aldrig bekymre dig om det«, fortæller skuespilleren om Mottolas råd i et interview med GQ.

Det blev en kæmpe åbenbaring for Eisenberg tilbage i 2009.

Så ordene gav han videre til Wolfhard, der følte et særligt pres ved at lave ’When You Finish Saving the World’: »Jeg var så sammenbidt og nervøs omkring det, fordi jeg tænkte ”Det her er den første film jeg laver som voksen”«, fortæller den unge skuespiller i samme GQ-artikel.  

Efterfølgende blev Eisenberg lidt af en mentor for Wolfhard, der ringede til instruktøren efter filmen var kommet ud for at dele sine tanker om angst og depression – og høre om Eisenberg kendte noget til det? »Har du mødt mig?«, svarede Eisenberg. »Jeg er den mest nervøse fyr i verden«, fortæller han videre.

’When You Finish Saving the World’ er Eisenbergs instruktørdebut, hvor Wolfhard spiller en ung fyr med musikerdrømme, som kæmper med sit forhold til sin mor spillet af Julianne Moore.

Wolfhard fik sit gennembrud som 13-årig med rollen som Mike Wheeler i Netflix-serien ’Stranger Things’, der blev et kæmpe hit.

Desværre førte succesen også til problemer med angst for den unge Wolfhard, da han var omkring 15 år.

Selvom den unge stjerne efterfølgende har indset, at han led af angst, kan han godt se, at han gemte sine følelser væk i en formativ periode i sit liv:

»Jeg snakkede ikke om noget, fordi jeg havde gang i en vild tornado af en karriere, så der var ikke tid, eller det troede vi i hvert fald på det tidspunkt… Alle var sådan ”se på ham, han har det fint. Han har det fantastisk”«, fortæller han GQ.

Wolfhard husker et bestemt angstanfald, han fik under ’Stranger Things’-optagelserne under en scene med medspillerne Caleb McLaughlin og Gaten Matarazzo, hvor kameraerne blev slukket og de tre drenge gav hinanden et stille kram.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af