Dansk dokumentar ripper op i kolonitraumer og canadisk folkemord – se traileren til ‘Twice Colonized’

Dansk dokumentar ripper op i kolonitraumer og canadisk folkemord – se traileren til ‘Twice Colonized’
'Twice Colonized'. (Foto: Angela Gzowski/ CPH Dox)

»Det er min kolonisator lige der«, siger Aaju Peters smågrinende, mens hun peger på kameraet.

For det er muligvis dokumentarist Linn Aluna, der står som instruktør på debutfilmen ‘Twice Colonized’, men der står i trailerens tekst, at det er hovedpersonen Peters, der har »levet« filmen, som et menneske der har et traumatisk førstehåndsforhold til kolonisering på flere kontinenter.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I morgen åbner ‘Twice Colonized’ den store københavnske dokumentarfestival CPH:DOX med sin konsekvente historie om koloniseringen af Grønland.

Dokumentaren følger Aaju Peters arbejde som menneskerettighedsaktivist, hvor hun kæmper dedikeret for Inuit. Hun sætter sig dog også for at granske sin egen fortid i Danmark, hvor hun gik i skole som barn, og det bliver en del af kampen for demokrati og uafhængighed hos det oprindelige folk i Grønland.

‘Twice Colonized’ fik verdenspremiere på Sundance-festivalen i USA og kan ses under CPH:DOX, der finder sted 15.- 26. marts.

Derudover får dokumentaren almindelig biografpremiere 30. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af