De fem bedste madkanaler på YouTube gør dig skarpere i køkkenet – eller bare rigtigt sulten

De fem bedste madkanaler på YouTube gør dig skarpere i køkkenet – eller bare rigtigt sulten
Brad Leone (Foto: Bon Appetit)

Mad-tv, tænker du måske, det kan man få på DR. Der er både ’Brødrene Price’ og ’Bagedysten’. Og ellers kan man hoppe over på Netflix og se ’Iron Chef’.

Men i virkeligheden har YouTube de bedste bud på mad-tv, om du så er aspirerende kok eller blot leder efter noget at pleje tømmermændene med.

Selv kan jeg altid se mad-tv: Det er den perfekte følgesvend, når man spiser, eller til at starte sulten om morgenen. Eller lige lære lidt mere om obskure madtekniker.

Jeg guider dig gennem kaninhullet, du ikke vidste, du manglede at falde i, med anbefalinger af de fem shows, jeg vender tilbage til igen og igen.

Velbekomme!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. It’s Alive with Brad Leone

Hjemmefermentering har efterhånden været hot længe, og intet sted får man en sjovere indgang til det end med ’It’s Alive with Brad Leone’ på Bon Appétits youtubekanal. Brad Leone er legesyg og laissez faire med sin fermentering, så man føler, det næsten ikke kan gå galt. Det handler blot om at springe ud i det og prøve.

Sydamerikansk fermenteret ananasøl tepaché? Der er en video. Fermenteret PBJ-sandwich? Der er en video. Og selvfølgelig er alle klassikerne også godt dækket ind. Med ’It’s Alive with Brad Leone lærer man mest af alt, at man kan fermentere det meste. Man kan i hvert fald prøve.

Programmet stråler i virkeligheden allermest ved sin klipning, der er præcis så fjollet, at det spejler Brad Leones personlighed. Og som en serie, der har kørt over fire år, er der masser af tømmermænds-tv at give sig i kast med.

Hvis du skulle formå at komme igennem hele biblioteket, er det også værd at tjekke nogle af de hundredvis af andre videoer ud, der er på Bon Appétits youtubekanal.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’Sorted Food’

De fire britiske gutter fra Sorted Food er blevet fast frokosttilbehør hjemme hos mig. Deres kemi er simpelthen så god. Tre af dem er ‘normals’, som de ynder at kalder det, og den sidste af dem er kok. Det giver et perfekt samspil mellem nogenlunde øvede hjemmekokke, der konstant bliver udfordret af deres egne ambitioner, og så kokken, der fortæller, hvordan det rent faktisk skal gøres. Men ikke på den irriterende, belærende måde man kunne frygte.

De gør sig efterhånden i det hele på Sorted Food, og jeg er blevet kæmpe fan af deres cook offs, selvom jeg startede med at se deres madture rundt i USA. Det er sjovt og inspirerende, og man skal ikke mange videoer ind, før man selv får modet til at ændre lidt på opskrifterne fra Valdemarso eller Vegetarisk Hverdag.

Og så er gutterne i gang med at kokkerere sig igennem lande fra A til Z, og D’et faldt på Danmark. Det er ikke nødvendigvis et kønt syn, men sjovt er det at se dem lave, hvad de lidt fejlagtigt tror er dansk mad.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’Not Another Cooking Show’

Ingen madartikel kan være komplet uden pasta. Italienere er berygtede for, at man ikke piller ved klassikere, og så er det forfriskende at få sine tips og tricks fra en italiensk-amerikaner, der ikke har heeelt samme overbevisning, men stadig hædrer tankerne bag maden. Som at bruge lokale råvarer, men måske ikke guanciale, hvis du ikke har det i din baghave.

Vært Stephen Cusato er som krydderi perfekt i afmålte mængder, og så har han lettilgængelige videoer til de fire klassiske, romerske pastaretter: Cacio e Pepe, Carbonara, alla Gricia og Amatriciana. De to sidste er både nemme at lave og vanvittigt lækre.

Det er ’Not Another Cooking Show’, der gav mig modet til at kaste min pasta sammen med sovsen i panden, og selvom de orange pletter på mit komfur vidner om, at det ikke alt sammen kommer med tilbage, ser det stadig godt ud, når du har inviteret på pastadate.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ’J. Kenji López-Alt’

Chill madlavning går igen på denne liste. Og ingen er mere afslappet omkring madlavning end J. Kenji López-Alt. Han udgiver kogebøger og -artikler i et væk, men vigtigst af alt: Han har en fantastisk madkanal på Youtube.

Efter jeg begyndte at se Kenjis videoer, koger jeg konsekvent for meget ris, for han har lært mig, at man altid kan lave fried rice. Man behøver bare ris, æg og lidt soja.

Og så er hans Late Night POV Cooking-videoer (for det meste) ultrakorte inspirationer til, hvordan man kan lave hurtig mad, når man kommer hjem fra byen (men husk at slukke for blusset!). Dog kræver nogle af hans opskrifter, man har et nogenlunde lager af ingredienser.

Kenji giver altid lige en lille smagsprøve til sine to små hunde, og det kan man jo kun elske ham for.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ’Binging with Babish’

Jeg kan simpelthen ikke skrive en artikel om mad-tv på YouTube uden at nævne kanalen, der startede udforskningen for mig: ’Binging with Babish’.

Kanalen har efterhånden udviklet sig til et lille mad-tv-imperium, og jeg kan ikke anbefale det hele – der er simpelthen for meget til, at jeg kan nå at se det. Men!

Videoerne, der startede det hele, ’Binging with Babish’, er stadig fantastiske. Her laver Babish mad fra alle dine yndlingsfilm og -serier, om det så er Kevins chili fra ’The Office’ eller Fried Green Tomatoes fra … ’Fried Green Tomatoes’.

Hvis du er ny i køkkenet eller stadig har masser teknikker, du ikke har prøvet endnu (som mig), er Basics with Babish også værd at tjekke ud. Her kan man se, hvordan man deler en kylling eller laver nemme Arancini (og de imponerer også dates, btw).

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af