Derfor er Gwyneth Paltrow havnet i retten for »ukontrolleret skiløb«

Derfor er Gwyneth Paltrow havnet i retten for »ukontrolleret skiløb«
Gwyneth Paltrow under retssalen, hvor hun er anklaget for at stikke efter skiuheld. (Foto: Rick Bowmer-Pool/Getty Images)

Hvad foregår der?

Det kommer man hurtigt til at tænke om den retssag, Gwyneth Paltrow lige nu befinder sig i, der handler om »grundlæggende skietikette«, som det stod i The New York Times.

Ikke mindst fordi sagen er blevet yndet memeobjekt, hvor retssagens udtalelser om alt fra Gwyneth Paltrows højde, tabt skitid, nedsat vinsmagningsevne og Taylor Swifts forbindelse til det hele har givet rigeligt stof til latterliggørelse.

Situationen er om ikke andet den, at Hollywood-stjernen er havnet i retten på grund af et søgsmål den 76-årige læge Terry Anderson rejste mod hende i 2019. Det drejer sig om et sammenstød mellem de to på en skiferie, der fandt sted 26. februar 2016 på skistedet Deer Valley Resort i staten Utah i følge The Wrap.

I følge The New York Times har Anderson lagt sag an mod Paltrow med »ukontrolleret skiløb« som central anklage.

Den pensionerede øjenlæge har sagsøgt Paltrow for tre millioner dollars og begrunder det blandt andet med en permanent hjerneskade.

Siden er det oprindelige beløb blevet sænket til 300,000 dollars. Skuespilleren har som modsvar også sagsøgt Sanderson – dog ‘kun’ for en enkelt dollar udover sagsomkostningerne. Det skyldes, at hun mener, det var ham, der løb ind i hende og ikke omvendt, som Sanderson påstår.

Gwyneth Paltrow har desuden påstået, at Sanderson udnytter hendes offentlige person til at »betale ham millioner« i følge The New York Times.

De stridende parter er grundlæggende uenige om, hvem der løb på ski bag ved hvem og dermed var bagerst på bakken.

I følge Terry Anderson ramte Paltrow ham bagfra, så det næsten virkede som om, hun gjorde det med vilje:

»Jeg blev ramt så hårdt i min ryg og lige på mine skulderblade. Jeg følte det som, at det var perfekt centreret, næverne og stavene var lige der i mine skulderblade. Seriøst, seriøst slag. Jeg er aldrig blevet ramt så hårdt«, udtalte Anderson i følge The Wrap.

Han har desuden forklaret, at han ikke længere kan stå på ski på grund af hjernerystelse og fire brækkede ribben. »Jeg lever et helt andet liv nu«, har han fortalt i retten. I andre udlægninger er Anderson også citeret for ikke længere at kunne nyde vinsmagninger, det beretter blandt andre The Independent.

I følge Paltrows vidneforklaring gik sammenstøddet dog helt anderledes til. I hendes udsagn løb hun »relativt langsomt« ned af bakke.

»To ski gled ind i mellem mine ski og lige pludselig var der en… krop der pressede sig ind i min ryg. Jeg var forvirret i starten, det er en meget mærkelig ting at opleve på en skiløjpe«, udtalte hun i retssalen i følge The Wrap.

I sin forklaring sagde Gwyneth Paltrow, at hun til at starte med var i tvivl om, hvorvidt sammenstøddet var et seksuelt overgreb.

»Jeg frøs i situationen, og så blev jeg meget oprørt et par sekunder efter… jeg vidste ikke, om det var et intentionelt overgreb af seksuel natur«, udtalte hun i følge The Wrap.

Adspurgt om hvilke tab hændelsen har forårsaget hende, har Paltrow dog udtalt, »jamen, vi mistede en halv dag på ski« (via The Independent).

Der er uenighed i sagen om, hvad Terry Sandersons helbredsmæssige tilstand var før og efter skisammenstøddet. Han påstar, at ulykken forårsagede voldsomme personlighedsændringer, hvilket hans advokathold også fremlægger.

»Før dette sammenstød var Terry en charmerende, udadvendt, selskabelig person. Efter sammenstøddet er han ikke længere charmerende«, lød det fra en af Andersons repræsentanter, Lawrence D. Buhler, i følge The New York Times.

Der er dog også medicinske dokumenter i retssagen, der viser, at Sanderson havde talt med sin læge om, at han var blind på højre øje og havde nedsat syn på det venstre, allerede inden ulykken indtraf.

Retssagen gik i går 27. marts ind i sin anden uge hvor spørgsmålet om hvem, der var øverst på bakken forventes at blive afgørende for sagen i følge The Wrap.

Hvad har det hele så med Taylor Swift at gøre, tænker man måske til sidst, og den juridiske relevans er da også svær at få øje på.

I følge USA Today, blev Paltrow spurgt i retten, om hun var blevet inspireret til at sagsøge for en dollar af sangerinden, der ønskede samme beløb, da hun vandt en sag om seksuelt overgreb mod David Mueller i 2017. Herefter blev Paltrow spurgt ind til, om hun og Swift er venner, og om hun er på julegave med Swift. Det var en reference til en julevideo, Paltrow lavede for sit firma Goop, hvor hun forberedte en gavepose til sangeren.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af