Jenna Ortega takkede nej til karriereændrende ‘Wednesday’-rolle flere gange

Jenna Ortega takkede nej til karriereændrende ‘Wednesday’-rolle flere gange
'Wednesday'. (Foto: Netflix)

Med Netflix-serien ‘Wednesday’s enorme succes og betydning for den unge stjerne Jenna Ortegas karriere er det svært at forestille sig andre i rollen.

Dog afviste den 20-årige skuespiller tilbuddet til at starte med ad flere omgange.

»Jeg fik mailen og sagde nej til den. Jeg havde lavet så meget tv i mit liv, det eneste jeg nogensinde har ønsket mig er at lave film«, fortæller Ortega i interview med Sunday Times (via Indiewire).

På det tidspunkt havde skuespilleren arbejdet som børneskuespiller i tv-branchen siden hun var ni år gammel. Ortega blev først kendt for Disney-serien ‘Stuck in the Middle’ og senere som børneversionen af hovedrollen i ‘Jane the Virgin’.

»Da jeg startede med at spille skuespil, vil jeg ikke sige at ingen troede på mig, men på den anden side var der ingen, der troede på mig. Man skal bevise sig selv. Det er kun i de sidste tre eller fire år, at jeg har kunne gå i gang med at gå efter film«, uddybede Ortega bekymringen for sin karriere.

Alligevel fik Tim Burtons navn på projektet hende overtalt efter et par afvisninger mere:

»Den eneste grund til, jeg vendte tilbage til det, var fordi Tim (Burton, red.) er sådan en legende, og vi tilfældigvis kom rigtig godt ud af det med hinanden. Men selv der sagde jeg, ‘Ah, nej, jeg tror, jeg er ok’ et par gange mere«.

‘Wednesday’-rollen endte med at blive et meget personligt projekt for Ortega, der flere gange under optagelserne måtte sige fra overfor seriens manuskriptforfattere og Netflix-chefer, for at karakteren ikke skulle blive for poppet, men bevare sit ekstremt mørke livssyn.

På filmfronten er Jenna Ortega snart aktuel i ‘Scream 6’, der får dansk premiere 30. marts og allerede er blevet storrost af de amerikanske kritikere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af