Jenna Ortega ændrede så meget på sin ‘Wednesday’-karakter, at hun følte sig »uprofessionel«

Jenna Ortega ændrede så meget på sin ‘Wednesday’-karakter, at hun følte sig »uprofessionel«

Jenna Ortega har tidligere fortalt åbent om, at hun var på sammenbruddets rand, mens hun spillede Wednesday Addams, fordi hun måtte jonglere online-undervisning og at lære cello, fægtning og tysk til rollen, som tog al hendes tid med optagedage på 12-14 timer.

Det var dog ikke kun på det praktiske plan, at hun var dybt investeret i karakteren.

Den 20-årige skuespiller var også så opsat på at værne om kultkarakteren Wednesdays image og personlighed, at hun ofte måtte ændre replikker, der føltes helt forkerte. I en grad der til tider fik hende til at føle, at hendes opførsel var »uprofessionel«. Det fortæller Ortega i podcasten ‘Armchair Expert With Dax Sheppard’.

‘Wednesday’ er en coming of age-fortælling baseret på en karakter, der som udgangspunkt er uden for pædagogisk rækkevidde, hvilket gjorde det meget nødvendigt for Ortega at sørge for, at man ikke gik for meget på kompromis:

»Jeg tror aldrig, jeg har måtte sætte foden ned på et set på den måde, som jeg blev nødt til på ‘Wednesday’ (…). Alt hvad hun gør, alt det jeg skulle spille gav ikke mening for hendes karakter overhovedet. At hun var i et trekantsdrama gav ingen mening«, fortæller Ortega.

‘Wednesday’-skaberne har tidligere fortalt om deres manuskriptstridigheder med Netflix-cheferne om én bestemt replik, men ifølge Ortega var der mange kampe om, hvad der kom ud af Wednesdays mund:

»Der var en replik om en kjole, som hun skal have på til et skolebal, og så siger hun, ‘Oh my god, jeg elsker den! Jeg kan slet ikke forstå, at jeg sagde det. Jeg hader bogstaveligt talt mig selv’. Og der blev jeg nødt til at sige, ‘Nej, det kommer ikke til at ske’«, fortæller Ortega.

Der var mange gange, hvor hun blev nødt til at sige stop og bede om, hvad der virker som store ændringer:

»Der var tidspunkter på settet, hvor jeg endda blev uprofessionel på en måde, hvor jeg bare begyndte at ændre replikker«, fortæller skuespillere som efterfølgende måtte forklare forfatterne, hvad der var galt med manuskriptet.

I podcasten fortalte Ortega også, at seriens virale dansescene oprindeligt skulle have været en flashmob. Det fik Ortega dog også sat en stopper for (thank god!):

»Jeg nedlagde veto, for hvorfor ville hun være ok med det? ‘Klip det ud eller få Wednesday til at slå nogen ned, og så slutter det’«, fortæller skuespilleren i Armchair Expert-podcasten.

‘Wednesday’ har tydeligvis været en krævende affære.

Samtidig har Ortega også fortalt, at hun ikke trives med at være så efterspurgt. Eksempelvis var hun »knust« over ikke at kunne være med i fjerde sæson af ‘You’.

Det lader dog også til, at den unge skuespiller, som snart er aktuel i ‘Scream VI’ prøver at passe lidt på sig selv. Hun har for nylig delt med Elle, at hun har købt en gammeldags klapmobil og sat en måned af til at rejse, inden optagelserne af anden sæson af ‘Wednesday’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af