Netflix ville fjerne drabelig ‘Wednesday’-replik, men serieskaberne kæmpede imod

Netflix ville fjerne drabelig ‘Wednesday’-replik, men serieskaberne kæmpede imod
'Wednesday'. (Foto: Netflix)

Addams Family-remaket ‘Wednesday’ har ligget på Netflix i en uge og fået en virkelig varm velkomst af seerne. 

For netop Wednesday-karakteren, især den version Christina Ricci inkarnerede i 90’ernes kultfilm, har haft en helt særlig plads i fanhjerterne og været en populær tumblr-dyrket meme-figur. 

Netflix-serien ‘Wednesday’ udspiller sig da Addams Family-datteren starter på kostskolen Nevermore, hvor hun trods sin asociale og mørke natur skal begå sig socialt. Hertil bliver hun fanget af opklaringen af et mord på en af skolens elever. 

Serien er skabt af Alfred Gough og Miles Millar med Tim Burton som instruktør på de første fire afsnit og den unge stjerne Jenna Ortega i titelrollen.

En stor del af Wednesdays charme er hendes sorte og deadpan-væremåde, samt at hun, som den gyserkarakter hun er, elsker mord og drab. Det ønskede skaberne Alfred Gough og Miles Millar at omfavne så meget som muligt. Dog var det en svær beslutning, hvor mørk og morderisk ‘Wednesday’ skulle fremstå. Også i forbindelse med streaminggigantens ledelseslag. 

»Netflix var hele tiden meget støttende, og seriens executives var kæmpe Addams Family-fans«, fortæller serieskaberne Indiewire.

»Vi havde dog stadig nogle executives, der ønskede at fjerne enkelte replikker«, fortæller de. 

Det drejede sig om en scene, hvor Wednesdays værelseskammerat Enid opfordrer hende til at forsøge sig med at være social med sætningen »take a stab at being social«. Til det svarer Wednesday, at hun godt nok er glad for at dolke ting, »stabbe«, hvilket Netflix-folkene ønskede fjernet. 

Det kæmpede Gough og Millar heldigvis imod: »Det er hele pointen med karakteren. At miste det eller opbløde det ville være at forråde karakteren«, siger de til Indiewire. De fik heldigvis deres vilje.

Soundvenues anmelder Jo Borup gav ‘Wednesday’ fem stjerner og roste især Jenna Ortegas fortolkning af kultkarakteren og sansen for de sorte formuleringer: »Fra allerførste minut har hun vækket Riccis legendariske Wednesday til live og leverer konstant iskolde oneliners, uden at det virker forceret«. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af