’Perfect Match’: Hitparaden af kendte singler i Netflix’ nye datingshow er decideret tåkrummende

’Perfect Match’: Hitparaden af kendte singler i Netflix’ nye datingshow er decideret tåkrummende
'Perfect Match'. (Foto: Netflix)

Vi kender opskriften: En luksuriøs villa, en samling smukke singler med ikke-gennemsigtige vinglas i hænderne, en god portion konkurrence og en knivspids romantik.

Netflix’ nyeste datingshow ’Perfect Match’ samler en hitparade af mere eller mindre kendte singler fra tidligere datingshows og udfordrer ordsproget ’held i kærlighed, uheld i spil’ ved at lade kærligheden være konkurrenceelementet.

‘Perfect Match’. (Foto: Netflix)

Programmet åbner med reality-mogul Nick Lachey, der med playboy-hår og skødesløs elegance forklarer os præmissen for programmet: 10 deltagere skal forsøge at finde deres perfekte match, mens de samtidig konkurrerer i små udfordringer, compatability challenges. Det handler, som deltagerne udtrykker det, om ikke at »putte alle sine æg i samme kurv« og udforske potentialet for kærlighedsrelationer i håbet om at stå tilbage som det vindende par.

Twistet, der adskiller programmet fra lignende formater, er deltagernes mulighed for selv at vælge de nye. Det i forvejen omfattende persongalleri bliver nemlig udvidet med to nye deltagere efter hver compatability challenge. Det mest kompatible par kommer bag kulissen i et futuristisk kontrolrum, hvor de kan udvælge og matche de nye deltagere med de gamle.

Her kan de enten lege Kirsten Giftekniv eller være strategiske og skille de stærke ’matches’ ad. Et twist, der gør det næsten umuligt for deltagerne at danne de romantiske relationer, som vel egentlig var pointen med programmet … eller hvad?

‘Perfect Match’. (Foto: Netflix)

For selvom Nick Lachey indledende skærer præmissen ud i pap, skal man holde tungen lige i munden. Og det lader også til, at deltagerne selv kæmper lidt med forvirringen, for hvordan navigerer man i et program, hvor man ikke skal vælge mellem taktik og romantik, men hvor romantikken derimod er en nødvendig forudsætning for at vinde? Hvis man tænker, at det lægger op til manipulation og gensidig gaslighting, så har man helt ret, og det bliver hurtigt tydeligt, at deltagerne i højere grad kæmper for skærmtid end for kærlighed.

En stor portion af de medvirkende har nemlig allerede fået afmystificeret datingprogrammernes potentiale i deres fortid. Blandt startcastet finder vi Shayne Jansen, som blev efterladt ved alteret for under et år siden i ’Love is Blind’, Ines Tazi fra det franske ’The Circle’, den billedskønne Francesca Farago fra ’Too Hot to Handle’, Dom Gabriel fra ’The Mole’ og Savannah Palacio fra ’The Circle’.

Alle træder de ind i programmet med en præetableret forestilling om, hvordan de fremstår på tv, og de performer deres selvvurderede roller som ’the villain’ eller ’the lion’ i en så høj grad, at det bliver decideret tåkrummende at se på.

‘Perfect Match’. (Foto: Netflix)

Den eneste overbevisende relation finder vi mellem Joey Sasso fra ’The Circle’ og Kariselle Snow fra ’Sexy Beasts’, der bliver programmets lyspunkt. Det er oprigtigt fascinerende at følge parrets rutsjebanetur gennem de første afsnit, og det er dem, der står for langt de fleste af seriens inderlige øjeblikke. Det er bare ærgerligt, at vi bliver bombarderet med konkurrencer, dates, match-sessioner og ligegyldige montager, så vi knap får lov at bruge tid med dem.

Ikke desto mindre må man tilskrive ’Perfect Match’ en vis underholdningsværdi, der i skrivende stund har landet programmet på førstepladsen på dansk Netflix. Det postulerer jo heller aldrig at være eksistentielt interessant eller nyskabende, og man kan sagtens lade sig rive med af deltagernes interne mikrokonflikter.

Alligevel savner jeg, at serien vil noget. Programmer som ’Love is Blind’ eller ’Gift ved Første Blik’ byder heller ikke på livsændrende eller kærlighedsoptimistisk fjernsyn, men her må deltagerne alligevel forpligte sig og i sidste ende indgå i ægteskab for at forblive en del af showet. Der er noget på spil.

Ved siden af disse står ’Perfect Match’ tilbage som en halvlunken tilføjelse til det store datingkartotek på Netflix.


Kort sagt:
’Perfect Match’ er et uambitiøst og unødvendigt, men nogenlunde underholdende reality-datingprogram, der mangler de oprigtige følelser og relationer, der ellers holder os investeret i folk, der dater på fjernsyn.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af