Stor ‘Dune’-serie står uden hovedrolle og instruktør – drama i kulissen

Stor ‘Dune’-serie står uden hovedrolle og instruktør – drama i kulissen
Rebecca Ferguson i Denis Villeneuves 'Dune'. (Foto: Warner)

Det er netop kommet frem, at HBO’s ventede ‘The Idol’ fra The Weeknd og ‘Euphoria’-skaber Sam Levinson angiveligt er ramt af et massivt shitshow.

Men det er ikke den eneste serie i Warner-koncernen, som står i en kaotisk sitaution.

Seriespinoffen til ‘Dune’, ‘Dune: The Sisterhood’, der laves til HBO Max, har nemlig mistet både sin instruktør og hovedrolleindehaver langt inde i produktionen.

Den svenske instruktør Johan Renck, der er kendt for sine vilde musikvideoer og blandt andet instruerede ‘Chernobyl’, var hyret til at instruere de første to afsnit, og optagelserne gik i gang i november.

Men han er nu ude, ifølge Deadlines kilder, fordi hans auteur-tilgang ikke harmonerede med HBO Max’ ønsker, og at han bragte udtrykket for langt væk fra Denis Villeneuves storfilm. Det vides endnu ikke, om noget af det, han allerede har optaget, vil blive brugt.

Samtidig har Shirley Henderson, der skulle have spillet en af hovedrollerne som Tula Harkonnen, forladt serien, og der skal nu findes en anden skuespiller til rollen, hvilket har sat pres på produktionen og andre skuespilleres kalendere. Man ved ikke, hvad der ligger bag Hendersons exit.

Endelig er også seriens skaber, Diane Ademu-John, trådt tilbage fra sin centrale plads som co-showrunner, så den anden showrunner, Alison Schapker, nu står alene på posten.

Seriens produktion er nu sat på pause, hvor der er tid til at sætte et nyt hold.

En talsperson fra HBO Max har sendt følgende udtalelse til Deadline:

»Som ‘Dune: The Sisterhood’ går ind i en præ-planlagt pause, bliver der lavet nogle kreative ændringer i produktionen for at skabe den bedst mulige serie og leve op til kildematerialet«.

Serien foregår 10.000 år inden begivenhederne omkring Paul Atreides i ‘Dune’-filmen og følger Harkonnen-søstrene i deres kamp mod ydre trusler og etablering af Bene Gesserit-ordenen.

Hvornår serien får premiere, vides endnu ikke, men inden da kan vi glæde os til anden del af Denis Villeneuves filmstorværk. ‘Dune del 2’ er sat til biografpremiere 1. november i år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af