Al Pacino afslog ikonisk ‘Star Wars’-rolle

Al Pacino afslog ikonisk ‘Star Wars’-rolle
Al Pacino i 'The Godfather II'. (Foto: PR)

Hollywood er fuld af gode ‘hvad nu hvis?’-historier.

For eksempel viser det sig, at ‘Star Wars’-franchisen kunne have set noget anderledes ud, hvis ikke Al Pacino havde afslået en ikonisk rolle.

I en talk i New York tidligere på ugen fortalte Pacino ifølge Variety, at han blev tilbudt rollen som Han Solo før Harrison Ford, men at han i sidste ende afslog – trods en markant lønseddel.

»Jeg sagde nej tak til ‘Star Wars’. Da jeg først brød igennem i Hollywood, var jeg den nye dreng i klassen. I ved, hvad der sker, når man først bliver berømt. Alle manuskripter blev sendt min vej. De ville bede mig om at spille Dronning Elizabeth«, siger Pacino og fortsætter:

»De gav mig et manuskript, der hed ‘Star Wars’. De tilbød mig utroligt mange penge. Jeg forstod det ikke, selvom jeg læste det. Så jeg sagde, at jeg ikke kunne gøre det. Jeg gav Harrison Ford en karriere«, joker han.

I årene op til premieren på George Lucas’ ‘A New Hope’ i 1977 var Al Pacino for alvor brudt igennem i Hollywood med sin rolle som Michael Corleone i de to ‘The Godfather’-film samt med præstationer i Sidney Lumet-filmene ‘Serpico’ og ‘Dog Day Afternoon’.

Til sammenligning var Harrison Ford mest kendt fra mindre biroller, eksempelvis i George Lucas’ ‘American Graffiti’ og Francis Ford Coppolas ‘The Conversation’. Men det ændrede sig hurtigt efter ‘Star Wars’-premieren.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af