Anerkendt Hollywood-medie kårer århundredets bedste film – se listen

Anerkendt Hollywood-medie kårer århundredets bedste film – se listen
Oscar Isaac i 'Inside Llewyn Davis' (Foto: PR)

Der er intet som filmlister og -rangeringer, der kan få cinefile til at diskutere på livet løs.

The Hollywood Reporters nye liste over århundredets 50 bedste film er næppe nogen undtagelse.

For det første kan man diskutere, hvorfor man vælger at gøre status på et helt århundrede efter kun 23 år.

Og så er der selvfølgelig en række markante udeladelser, man kan være dybt uenige i.

Men går man med på præmissen, og ser på de udvalgte film, er der også masser af perler i blandt mediets seks kritikeres top 50.

For eksempel er det helt fortjent, at Edward Yangs magnum opus ‘Yi Yi’ fra 2000 løber med listens førsteplads.

Den afdøde mesterinstruktør var en central figur i den taiwenesiske nybølge i 80’erne og lavede mesterværker frem til 2000, hvor han afsluttede oeuvret med svanesangen ‘Yi Yi’.

Filmen er på mange måder kronen på værket med dens intime og alligevel episke generationsfortælling om en familie, der på mange måder er ude af trit med tiden i den moderne virkelighed. Den indbragte Yang prisen for bedste instruktør ved Cannes Film Festival.

‘Yi Yi’ har længe gjort sig bemærket på store filmlister som Sight and Sounds kanonliste, der opdateres hvert årti. Men den har aldrig figureret i toppen af listerne.

Hos The Hollywood Reporter slår ‘Yi Yi’ blandt andet nyere amerikanske filmklassikere som Coen-brødrenes ‘Inside Llewyn Davis’, David Finchers mesterværk ‘Zodiac’, David Lynchs ‘Mulholland Drive’, Ang Lees ‘Brokeback Mountain’ og Jordan Peeles ‘Get Out’, der alle er at finde i top 10 på listen.

Den fulde liste rummer desuden værker af mesterinstruktører som Claire Denis, Bong Joon-ho, Frederick Wiseman, Kelly Reichardt, Richard Linklater, Jane Campion, Werner Herzog, Agnès Varda, Lee Chang-dong og Wong Kar-wai.

Se den fulde liste hos The Hollywood Reporter her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af