North West viser stort talent på TikTok – men er Kim & Kanyes datter gammel nok til spotlightet?

Over 15 millioner følger Kim Kardashian og Kanye Wests ældste datter på TikTok, og det forstår man godt. Men hendes stigende popularitet rejser også spørgsmålet, om det er okay at blive influencer på en platform, man ikke er gammel nok til at oprette en konto på.
North West viser stort talent på TikTok – men er Kim & Kanyes datter gammel nok til spotlightet?
North West og Kim Kardashian ved Paris Fashion Week. (Foto: Pierre Suu/GC Images/ Getty Images)

I hendes bio står der nepo-baby, men den blot niårige North West har de seneste år bevist sit værd som entertainer og en stærk kandidat som arvtager af Kardashian-tronen.

Især på TikTok.

Sammen med sin mor, Kim Kardashian, har North West profilen @kimandnorth. En kaotisk legeplads, hvor der er alt fra TikTok-danse med Kim og milkshake-tutorials med lillesøsteren til sketches med veninderne.

@Kimandnorth har 15,4 millioner følgere, og de mest populære videoer har over 50 millioner visninger.

Hvis man tager et deep-dive på profilen (hvilket man hurtigt kan finde sig selv gøre), ser man North West folde sine evner ud på flere måder:

I en video giver hun os styling-tips, hvor hun viser og forklarer, hvordan hun sætter sine edges (små hår i hårgrænsen) med noget, der ligner en tandbørste.

Hun prøver også kræfter som portrætmaler, når hun kaster sig ud i et realistisk portræt af sin yndlingsrapper Ice Spice (kendt fra TikTok-hittet ’Boy’s A Liar Pt. 2’).

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Og i flere videoer viser North, at hun har en skuespiller gemt i sig. Som når hun iført sort hoodie, hue og mørkt skæg – og sammen med sin mor – lipsyncer og genopfører viben fra Kanye Wests ikoniske ’Bound 2’-musikvideo (den der med motorcyklen, hestene på sletten og Kim overskrævs på Kanye).

Klart et highlight på profilen.  

Første backlash

Ude i den virkelige verden har North West også vist sig frem.

For et par år tilbage sang hun til sin fars modeshow. Måske ikke den største sangpræstation, men det fik da mor Kim til at fælde en tåre.

Samtidig er den unge West blevet lidt af et stilikon. Hun er blevet fotograferet til modemagasinet Vogue sammen med resten af familien, hvor hun angiveligt stylede hele banden. Men også til sidste års Paris Fashion Week viste hun sin sans for mode frem, da hun med baret og sin virale næsering stjal showet.

Senest er hun sammen med sin lillebror Saint blevet castet som stemmeskuespiller til børnefilmen ’PAW Patrol: The Mighty Movie’. Ja ja, måske ikke den film, vi alle har gået og ventet på – men ét skridt ad gangen.

For nylig kom North West (og mest mor) i modvind. North postede en video, hvor hun iført en orange paryk sang med på netop Ice Spice og PinkPantheress’ TikTok-hit ’Boy’s A Liar Pt. 2’.

North West og Kim Kardashian ved Paris Fashion Week. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

På et tidspunkt i videoen lyder det: »Bet he blowin’ her back / Thinkin’ ’bout me ’cause he know that ass fat (damn)«. Her vender North ryggen til kameraet og viser sit Juicy Couture-sweatsuit frem, hvor der står mærkets navn på numsen.

Det skulle mange på internettet ikke nyde noget af, og flere kommentarer gik på, at det var upassende for en niårig, og at det var poor judgement fra de voksne i hendes liv.

Videoen blev slettet, få dage efter den blev lagt op.

Internettet er på Kanyes hold

Ice Spice-affæren bragte liv i diskussionen om, hvorvidt North var for ung til at være så meget i rampelyset.

I en Reddit-tråd dedikeret til programmet ’The Kardashians’ udtrykker flere, at hun ikke selv burde lave sit eget TikTok-indhold, og at Kim presser hende til at gøre det.

»She’s NINE YEARS OLD Kim! The way they don’t protect their kids is disgusting«, lyder det blandt andet i tråden.

Tilbage i 2022 stod Kanye West frem og sagde, at han ikke ville tillade, at hans datter postede på TikTok og mente, at det var skidt for North. Ifølge ham selv var han ikke blevet spurgt i forhold til hendes TikTok-tilstedeværelse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Børne-influencers er en relativt ny tendens, og det kan virke absurd, at børn bliver stjerner på platforme, hvor de ikke er gamle nok til at oprette en officiel konto. På TikTok er aldersgrænsen 13 år.

Herhjemme har vi set Naja Münster (nu 13 år) blive stor youtuber. Og vi har Familien fra Bryggen, hvor det virker til, at Geggo forsøger at køre sine børn i influencer-stilling. Det mest ekstreme børne-influencer-forsøg var nok, da Fie Laursen et kort øjeblik havde oprettet en Instagram-profil til sin ufødte søn.

På den ene side kan det jo føre til massiv opmærksomhed, popstjernelignende status og penge på bankkontoen, men på den anden side kan de små influencere også blive eksponeret for den hårde side af nettet, hvor negative kommentarer muligvis kan tage et mental toll på dem.

Derudover lyder det også hårdt at skulle opretholde en konstant tilstedeværelse online, hvor forventningerne til indholdet er tårnhøje.

Lad pigen have det sjovt …?

I North Wests tilfælde kan man måske fristes til at tænke, at hendes TikTok-liv er uundgåeligt. For er det ikke bare den reality, hun er vokset op i?

Familien-Kardashian lever i en medievirkelighed, hvor alt, hvad de foretager sig, konstant er til skue for os andre dødelige. De har skabt et enormt forretningsimperium ved at bruge lige præcis sig selv som main characters i både deres show ’The Kardashians’ og på sociale platforme.

Kim Kardashian med børnene North West og Chicago West. (Foto: Robert Kamau/GC Images/ Getty Images)

På én måde svarer det til, at en dressurrytters datter vokser op i en hestestald. På den anden side følger hele verden med i Kardashian-familiens hestestald.

Lige meget hvad fortsætter North West i stor stil med at poste flere videoer om ugen. Hun er tydeligvis ikke blevet stoppet af en voksen.

Og med sin øgede popularitet og den indflydelse, hun allerede har på popkulturen, kan det meget vel tænkes, at der snart er flere projekter på vej til Kims ældste datter.

Så må man jo selv vurdere, om man er enig med @taurus7sun’s kommentar på Twitter, når det gælder North West og de andre børneinfluencere:

»Let the girl have fun…«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af