Opfølger til thrillerhittet ‘Kongekabale’ på vej – flere gengangere på rollelisten

Opfølger til thrillerhittet ‘Kongekabale’ på vej – flere gengangere på rollelisten
'Kongekabale'. (Foto: Nimbus Film)

Nikolaj Arcels ‘Kongekabale’ blev i 2004 en milepæl i dansk film – første gang man herhjemme lykkedes med en drønspændende politisk thriller efter amerikansk forbillede.

20 år efter er en opfølger nu på vej: Den kommende film ‘Mørkeland’ er ligesom ‘Kongekabale’ baseret på en roman af Niels Krause-Kjær om journalisten Ulrik Torp, som Anders W. Berthelsen spiller i både den gamle og kommende film.

Også Nicolas Bro og Charlotte Munck vender tilbage i deres roller, mens Lene Maria Christensen, Mathilde Arcel Fock, Sofie Nolsøe og Patrick A. Hansen er med i ensemblet.

Nikolaj Arcel er dog ikke ved roret denne gang – det er i stedet instruktør Mikkel Serup, der er kendt for blandt andet ‘Den bedste mand’ og ‘Kastanjemanden’. Marie Østerbye har skrevet manuskriptet.

Den officielle synopsis til ‘Mørkeland’ – ikke at forveksle med podcasten af samme navn – lyder sådan her:

»Efter en fyringsrunde og længere tid på kontanthjælp ender Ulrik Torp i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør, Henrik Moll, beder ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet. Sammen med unge praktikanter, Emma og Simon, kommer Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig, at magten bliver på de rette hænder«.

Optagelserne til filmen går i gang i dag, og premieredatoen er endnu uvis, men det må forventes at blive i løbet af 2024.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af