‘Succession’-holdet fortæller, hvordan de optog chokscene og vildledte seriens fans

‘Succession’-holdet fortæller, hvordan de optog chokscene og vildledte seriens fans
'Succession' sæson fire afsnit tre. (Foto: HBO Max)

Kæmpe spoiler alert: Læs først, når du har set tredje afsnit i den aktuelle ‘Succession’ sæson 4.

Seriehistorien er fyldt med originale aflivninger af hovedkarakterer.

I sæsonens tredje afsnit leverede ‘Succession’ endelig den begivenhed, der på mange måder har været under opsejling siden seriens første afsnit.

Logan Roy døde i et privatfly langt over jorden, mens hans børn modtog nyheden midt i ældstesønnen Connors bryllup, der fandt sted på en båd.

Derfor blev det en meget adskilt farvelseance, hvor vi var helt tæt på karaktererne og kun i minimale glimt fik den afdødes krop at se.

Hvordan fandt ‘Succession’-skaberne ud af, hvordan det skulle foregå, når de tog livet af Logan Roy?

I følge seriens instruktør Mark Mylod begyndte de at planlægge, hvordan Logan skulle gå bort, allerede i løbet af sæson tre, hvor Jesse Armstrong delte nyheden med ham.

»(…) Det skulle ske tidligt i sæsonen, i et afsnit hvor man ikke nødvendigvis ville forvente det, og den her ide om faktisk at skabe, forhåbentlig, stort drama ud af det banale – du ved det upraktiske ved det hele. Hvilket, for mig, virkede fantastisk«, fortæller Mark Mylod til Variety.

Her fortæller instruktøren også, at der var støtte fra HBO, selvom det også blev mødt med forsigtighed, at en så afgørende karakter skulle skrives ud.

27 minutters one take

Sammen med afsnittet er der kommet en behind the scenes-video, hvor instruktør Mark Mylod fortæller, at de udover at optage scenen på almindelig vis, hvilket strækker sig over flere dage, også gennemførte ét langt take på 27 minutter af den samlede sekvens, hvor børnene opdager, at deres far er død.

Ifølge Kieran Culkin, der spiller Roman Roy, var det en »ekstremt spændende« metode og næsten teater-agtigt:

»Det var os, der lavede en slags enakter på en båd i adskillige rum med baggrundsskuespillere, med lys allevegne, med tre kameraet, og det var ulig noget, jeg nogensinde havde gjort før«.

Fordi serien bliver optaget på 35 mm film, blev holdet derfor også nødt til at gemme filmruller rundt omkring på settet, så kameraerne kunne lave fysiske udskiftninger hvert 10. minut, lyder det i HBO-videoen.

Effekten var mærkbar og ifølge Mylod endte en »enorm procentdel af det med at være i den endelige version«.

Mylod var opsat på, at kameraet skulle have en »sadistisk« funktion i scenen, fortæller han til Variety:

»(Kameraet skulle, red.) finde de mennesker, der har mest ondt på den værste paparazzi-facon og så stikke en linse direkte i deres ansigt. Og ikke fjerne det – prøve at holde det der så længe som muligt, være så vedholdende som muligt. Det føltes virkelig ondt, men det føltes også som det rigtige at gøre«.

Hvorfor skulle døden ske så tidligt i sæsonen?

Chokket over at skulle sige farvel til Logan Roy var først og fremmest stort, fordi det skete tidligere i sæsonen end ventet.

Det, forklarer seriens skaber Jesse Armstrong i bagom-videoen, var et forsøg på at holde serien så frisk som muligt.

»Der er et par faktorer, som spillede ind i, hvor Logans død falder i vores fortællemæssige bane. En af dem er baseret på, ‘uuh måske vil det overraske folk’. Du ved, jeg er ikke immun over for den slags tanker om at ville holde serien spændende og frisk«.

Derudover var det også en smule nervepirrende at fortælle skuespiller Brian Cox, at hans karakter blev slået ihjel.

»Jeg var meget nervøs for at fortælle ham det, for der er masser af bekymringer omkring, hvorvidt det er den rette kreative beslutning, og der er bekymringer om, at nogen, jeg elsker at arbejde sammen med, som har været i centrum i serien, vil føle sig afvist på et menneskeligt plan (…)«, fortæller Armstrong.

Heldigvis tog den 76 årige skotske skuespiller det »som en professionel«, selvom det var trist.

»Når du arbejder med den type geni, der er én som Jesse (Armstrong, red.), er det altid trist, når det når sin slutning, det er der ingen tivl om, fordi du har haft så stor respekt«, fortæller Brian Cox i HBO-videoen.

Dukkede op på settet

Selvom manden bag Logan Roy ikke længere havde en rolle at spille i serien efter tredje afsnit, dukkede han fortsat op på seriens set. På den måde kunne han vildlede dem, der fulgte serien på tættest hold under optagelserne i New York, så der fortsat herskede tvivl om, hvorvidt han var død.

»Jeg mødte faktisk op til begravelsen. På min begravelsesdag ville de lave en sene med mig, en falsk scene i kirken, bare for at lede folk væk fra sporet«, fortæller Cox til Deadline.

I sidste ende blev de falske scener dog droppet på grund af det tætte program. Cox troppede dog op alligevel.

»De ringede til mig og sagde, ‘Du behøver ikke møde ind nu’. Og jeg sagde, det gør jeg. Og de sagde, ‘Hvad?’ Jeg sagde, ‘Jeg møder ind’. De sagde, ‘Ja, men vi laver ikke scenen’. Jeg sagde, ‘Hør her, jeg møder ind, for jeg ved, der kommer til at være en hel masse paparazzi derovre, og de kommer til at undre sig over, hvad det er for en begravelse. Jeg møder ind«.

Cox fortæller til gengæld, at han ikke var til stede under selve dødsscenen. I stedet fortæller instruktør Mylod til Variety, at det »90 procent af tiden var en stuntmand dernede«. Det skud, hvor man ser anelserne af Brian Cox ‘ hoved, er lavet i postproduktion ved at sammenføje stuntmandens krop og skuespillerens ansigt.

Jesse Armstrong og Mark Mylod havde overvejelser om, hvor meget man skulle se af liget.

»Det andet mærkelige, uventede, dilemma, når det gælder kameraets grammatik, var, hvor meget eller lidt vi skulle vise af Brians karakter (…). Instinktivt føltes det meget respektløst«, fortæller Mylod til Variety om, hvorfor det endte med at blive så få glimt.

‘Succession’ kan ses på HBO Max.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af