Anders Thomas Jensen løfter sløret for plottet til sin kommende film

Anders Thomas Jensen løfter sløret for plottet til sin kommende film
'Retfærdighedens ryttere'. (Foto: Rolf Konow)

Siden debuten ‘Blinkende lygter’ i år 2000 har instruktør og manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen stået bag nogle af de mest populære film på dansk jord. Heriblandt ‘De grønne slagtere’, ‘Adams æbler’, ‘Mænd og høns’ og senest ‘Retfærdighedens ryttere’, der blev et massivt hit i biografårene 2020 og 2021 med over 600.000 solgte billetter.

Instruktørens seneste film vakte tilmed opsigt på tværs af Atlanten, hvor et amerikansk remake er i støbeskeen med Jensen og kollegaen Nikolaj Arcel som manuskriptforfattere.

Nu har Anders Thomas Jensen løftet sløret for dele af plottet i sin kommende film. Det skete under et pressemøde i Cannes, hvor Kino.dk har rapporteret fra.

Filmen har arbejdstitlen ‘Tilbage til virkeligheden’ og beskrives af The Hollywood Reporter som en krimikomedie om et bankrøveri:

»Gerningsmanden Anker løslades fra fængslet efter et røveri, hvor de stjålne penge aldrig blev fundet. Den eneste der ved, hvor plyndringsgodset er begravet, er Ankers bror Manfred. Men chokket fra et barndomstraume har forårsaget, at han er fanget i et alter ego, der ikke har nogen erindring om byttet. I håb om at få genskabt Manfreds hukommelse, drager brødrene tilbage til deres barndomshjem og begynder at grave – både fysisk og psykisk«.

Da filmen stadig befinder sig i sidste fase af finansieringen, er det ikke blevet røbet, hvem der skal spille hovedrollerne. Under pressemødet i Cannes fortalte Jensen dog, at han allerede ved, hvilke skuespillere han vil have.

Hvem det drejer sig om, kan vi kun gisne om, men den 51-årige instruktør er kendt for sit gentagne samarbejde med skuespillere som Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Nicolas Bro.

Optagelserne til ‘Tilbage til virkeligheden’ forventes at begynde til næste år. Det vides endnu ikke, hvornår filmen vil få premiere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af