En stærk Oscar-kandidat har meldt sin ankomst med traileren til musicalen ‘The Color Purple’

En stærk Oscar-kandidat har meldt sin ankomst med traileren til musicalen ‘The Color Purple’
'The Color Purple'. (Foto: Warner)

I 1985 lavede Steven Spielberg ‘The Color Purple’ – ‘Farven lilla’ på dansk – der fik 11 Oscar-nomineringer uden dog at vinde nogen.

Baseret på Alice Walkers prisvindende bog handlede den om den sorte teenager Celies barske kamp for selvstændighed i start 1900-tallets sydstater. Hun oplever først misbrug og vold i hjemmet, før hun giftes væk til en mand, som blot fortsætter misbruget og også går efter Celies lillesøster, Nettie.

Filmen fik kritik for at videreføre racemæssige stereotyper, men ikke desto mindre kommer historien nu i en ny version med musicalen ‘The Color Purple’, som at dømme ud fra den første trailer er lagt stort an og godt kunne være en stærk Oscar-kandidat.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Whoopi Goldberg fik sit gennembrud i hovedrollen i den originale film, mens fokus i den nye film især rettes mod Halle Bailey, der fra denne uge kan opleves i titelrollen i ‘Den lille havfrue’ og har rollen som Nettie.

R&B-sangeren Fantasia Barrino, der slog igennem i ‘American Idol’, spiller Celie, mens også Danielle Brooks, Taraji P. Henson og Colman Domingo er på rollelisten.

Denne gang er det en sort instruktør, den relativt upåagtede Blitz Bazawule, der instruerer, mens Spielberg nøjes med at stå som producer sammen med Whoopi Goldberg og Quincy Jones, der også var hovedkræfter på originalen. Holdet bag lover et helt nyt take på historien, der også har gået sin sejrsgang som musical på Broadway.

Den nye version af ‘The Color Purple’ får dansk biografpremiere 18. januar næste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af