Robert Downey Jr. var tæt på at lande en anden Marvel-rolle, inden han fik ‘Iron Man’

Robert Downey Jr. var tæt på at lande en anden Marvel-rolle, inden han fik ‘Iron Man’
Robert Downey Jr. i 'Iron Man'. (Foto: Marvel)

For femten år siden ændrede Hollywood sig markant, da Marvel-studiet fik sin første store succes med ‘Iron Man’, der blev grundstenen for det MCU, vi kender fra i dag.

I anledning af filmens jubilæum satte Marvel-guru Kevin Feige og ‘Iron Man’-instruktør Jon Favreau sig ned for at diskutere filmen, der affødte de efterfølgende 31 film i universet. Hele indslaget kan ses herunder.

Samtalen faldt hurtigt på Robert Downey Jr., som både Feige og Favreau tilskriver en stor del af æren for, at filmen blev en succes.

Men faktisk var Downey Jr. i spil til en helt anden Marvel-rolle, inden han blev udset til rollen som Iron Man.

»Jeg kan huske, at I havde mødtes med ham (Downey, red.) om rollen som Doctor Doom på et andet projekt. Alle vidste, hvem han var, fordi han havde været forbi på ‘Fantastic Four’ eller noget i den stil«, siger Favreau.

»Lige så snart vi castede ham, blev mit liv meget lettere, fordi han forstod karakterens stemme. Og derfra begyndte folk én efter én at tilslutte sig projektet, fordi det pludselig var blevet interessant«.

‘Iron Man’-filmen blev det store comeback for Robert Downey Jr., der indtil da åbent havde kæmpet med misbrug, og markerede desuden den første store succes for Marvel-studiet.

»Jeg kan huske, at der var mørke tider på nogle af de senere film. Jeg ville sige til Robert: ‘Vi ville ikke være her, hvis ikke det var for dig’, hvilket betød, at vi ikke vil have et studie, hvis ikke det var for ham. Eller for dig«, bemærker Kevin Feige til Favreau.

Den seneste Marvel-film, ‘The Guardians of the Galaxy vol. 3‘, kan ses i biograferne nu.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af