Så sker det: Netflix opfordrer brugere til at stoppe deling af abonnement

Så sker det: Netflix opfordrer brugere til at stoppe deling af abonnement
Millie Bobby Brown i 'Stranger Things' sæson 4. (Foto: Netflix)

I mails til en række af deres brugere opfordrer Netflix nu til, at man ikke deler profiler på tværs af husstande, skriver streamingtjenesten i en pressemeddelelse, ifølge Politiken.

Mailen opfordrer til, at man begrænser brugen af sin profil til medlemmer af egen husstand og gør opmærksom på de abonnementsmuligheder og funktioner, Netflix tilbyder.

»En Netflix-konto er beregnet til en enkelt husstand. Alle, der bor i den husstand, kan bruge Netflix, uanset hvor de er – hjemme, på farten, på ferie – og udnytte de nye funktioner til profiloverførsel og administration af adgang og enheder«, lyder det blandt andet i mailen.

Den mail Netflix sender til brugere, der deler deres konto udenfor egen husstand. (Foto: Netflix)

Som det fremgår kan et medlem dog nu tilføjes til en eksisterende konto for 39 kroner om måneden.

Det system blev først udrullet i Canada, New Zealand, Portugal og Spanien og vil nu blive introduceret flere områder, herunder altså Danmark.

Det har længe været et problem for Netflix, at massevis af brugere deler deres profiler med venner og familiemedlemmer uden for deres husstand, der ser gratis med på alt fra ‘Beef’ til ‘Love is Blind’.

Faktisk vurderer platformen, at der er tale om over 100 millioner husstande på verdensplan, der kigger med over skulderen på profiler, de ikke betaler for.

Det er altså næste skridt i Netflix’ plan om at komme kontodeling til livs, som de har haft fokus på i 2023, efter den gigantiske platform med 232,5 millioner betalende brugere for første gang registrerede en nedgang i antallet af abonnenter sidste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af