Nu vil Netflix gøre det rigtig træls for dig at dele konto med dine venner

Nu vil Netflix gøre det rigtig træls for dig at dele konto med dine venner
Netflix. (Foto: freestocks/Unsplash)

Netflix er virkelig træt af, at du deler din konto med familie, venner og alle andre, som gerne vil spare lidt mønter.

Derfor begyndte de i efteråret at skrue op for retorikken omkring kontodeling, og hvordan de ville begrænse det, hvilket nu begynder at ramme brugerne – inklusive dig, hvis du er en af dem med en rundetrunte-konto.

Netflix har opdateret deres supportside, og her afslører tjenesten, hvordan de nye tiltag fungerer, blandt med overvågning af ip-adresser.

Det lader dog til, at der i første omgang er fokus på at skabe mere friktion – og dermed mere irritation – for de brugere, som ikke selv betaler for deres konto.

Hvad sker der, hvis jeg ejer kontoen?

Ejer du en konto, som deles, skal den fremover have tilknyttet en såkaldt primær enhed, som oftest logger ind fra samme placering. Det vil som regel være dit fjernsyn, din iPad eller en anden foretrukne enhed, som du bruger til at binge på.

Når denne enhed er registreret hos Netflix, vil alle andre, som logger ind på kontoen, blive bedt om at bekræfte, at de har en tilknytning til kontoen med en midlertidig kode.

Lyder det bekendt, så er det samme koncept, som når du modtager en besked på din mobil med en kode, som du skal indtaste for at logge ind på for eksempel Instagram.

Den primære enhed skal i øvrigt bekræftes mindst én gang om måneden, hvor kontoens ejermand – altså dig, hvis dit dankort står på regningen – skal logge ind fra sit faste netværk og bekræfte, at de er den reelle ejer.

Betaler du for kontoen, er der altså ikke meget, som ændrer sig endnu, for du skal blot sørge for at logge ind en gang imellem, og så er du good to go.

Jeg betaler ikke, hvad så?

Snylter du på dine forældre, som bor i i det nordjyske, imens du jævnligt logger ind på deres konto fra Nørrebro, så kan Netflix se, at der er uoverensstemmelser i den fysiske placering, og du vil herefter risikere at skulle verificere løbende.

Sagt på en anden måde: Gør dig klar til irriterende meddelelser, der popper op midt i det hele, når du ellers sidder i den mest intense del af ‘Emily in Paris’.

Du kan faktisk også helt risikere at blive blokeret fra kontoen, hvis Netflix mener, at der nok uregelmæssigheder til, at kontoen udnyttes til deling på tværs af landet.

Formålet er naturligvis, at det skal være en så tilpas træls oplevelse at se Netflix via kontodeling, at du, hvis du ikke betaler, overtales til at hive pengepungen frem og betale for en bekvem oplevelse uden konstante påmindelser og behovet for at verificere med koder.

Faktisk har Netflix planer om at gøre det så nemt som overhovedet muligt at oprette din egen konto, og hvis du pludselig tilbydes at overføre din profil til en ny konto, så kan du godt regne med, at de har fået færden af dig.

Du risikerer dog (endnu ikke) at blive opkrævet betaling for ulovlig kontodeling, og Netflix lader da også til at have taget fløjlshandskerne på med de nye tiltag, der prøver at skubbe nasserne i retningen af deres eget abonnement frem for helt at vinke farvel til streamingtjenesten.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af