‘Succession’-skaber røber sine tanker om hovedkarakterernes slutning – og fremtid

‘Succession’-skaber røber sine tanker om hovedkarakterernes slutning – og fremtid
Jeremy Strong som Kendall Roy i 'Succession'-finalen. (Foto: HBO)

(Spoiler alert: Læs først, når du har set ‘Succession’-finalen)

‘Succession’ er slut, og efter fire sæsoner ved vi nu, hvem der overtog Logan Roys kongetrone i Waystar Royco.

Det blev ikke nogen af Logans ærgerrige børn, men derimod den opportunistiske vendekåbe Tom som marionetdukke for det uregerlige svenske tech-geni Lukas Mattson, der lykkedes med at overtage det gamle amerikanske medieimperium.

Dermed endte serien som en art tragedie for Shiv, Roman og ikke mindst Kendall, og netop karakterernes slutning og fremtid sætter serieskaber Jesse Armstrong nogle ord på i HBO’s ‘Succession: Controlling the Narrative’-feature ifølge The Hollywood Reporter.

»De slutter ikke her. De vil fortsætte. Men det her er på en måde, hvor serien taber interessen for dem, fordi de har tabt det, de ville have, hvilket var at overtage den her pris, som deres far rakte ud«.

Armstrong beskriver Romans slutning, hvor han sidder sølle og ensom på en bar og drikker en drink, som »reduktiv« og »brutal«. Han beskriver, at Shivs slutning, hvor hun står tilbage som hustru i et glædesløst ægteskab med virksomhedens nye direktør, efterlader hende et »foruroligende, frossent, emotionelt øde sted«.

Og om Kendall, der i chok vralter ned mod Battery Park i New York efter at have indset, at han ikke har flertal for sit kup, siger serieskaberen:

»Det her vil aldrig stoppe med at være den centrale begivenhed i hans liv, de centrale dage af hans liv, de centrale par år af hans liv. Måske kan han gå ud og starte et firma eller gøre noget, men chancerne for, at han opnår den kommercielle status, som hans far opnåede, er meget små, og jeg tror, at det vil præge hele hans liv«.

I den officielle ‘Succession’-podcast fortæller Jeremy Strong, at serien oprindeligt skulle have sluttet med samtalen, hvor Roman siger til Kendall, at de er »bullshit«, men at Strong ikke kunne acceptere det på sin karakters vegne. Kendall ville stadig prøve det allersidste, så han går tilbage ind i bestyrelsesmødet, hvor Frank – i en replik, man ikke hører i serien – siger til Kendall, at han »aldrig havde den«.

»Det stoppede mig bare i mine skridt, og jeg tror, at livet sivede ud af mig. Jeg tror, at Kendall indser, måske ikke at han er bullshit, men at han aldrig havde den. At det hele var en falsk ting, at det var en fantasi, og at det hele punkterer, og han går fra at være et supermenneske til at være et genfærd«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Strong forklarer, at i ét take på slutningen, der ikke endte med at blive brugt, går Kendall op mod barrieren ud mod vandet og kravler over den, før vagten Colin kommer og redder ham.

Det er dog samme følelse, man har, når man set det sidste skud af Kendall, der kigger ud mod vandet.

»Det er en komplet tragisk slutning fra mit perspektiv«, siger Jeremy Strong i ‘Succession’-podcasten.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af