Disney i stor premiere-rokade: ‘Avatar 3’ udskudt et år og adskillige Marvel-film rykket

Disney i stor premiere-rokade: ‘Avatar 3’ udskudt et år og adskillige Marvel-film rykket
'Avatar: The Way of Water'. (Foto: 20th Century Studios)

Disney er det første store filmstudie, der har lavet markante ændringer i deres premierekalender i kølvandet på den igangværende forfatterstrejke i Hollywood.

Studiet har nu udmeldt, at James Camerons ‘Avatar 3’ udskydes med et år. Filmen får nu først premiere i december 2025, mens de to efterfølgende film er planlagt til henholdsvis 2029 og 2031.

Marvel-filmene ‘Captain America: Brave New World’ og ‘Thunderbolts’ er begge blevet rykket til sent i 2024, mens ‘Blade’ og ‘Fantastic Four’ er blevet skubbet til 2025.

Studiets to planlagte ‘Avengers’-film er nu først programsat til premiere i 2026 og 2027. Her er endnu en faktor, at studiet stadig er i gang med at beslutte, hvad de skal stille op med Jonathan Majors, der spiller hovedskurken Kang. Majors blev arresteret tidligere på året.

Den tredje ‘Deadpool’-film er en af få titler, der rykker frem i kalenderen og er således nu planlagt til premiere i maj 2024.

Disney har også fundet plads til to uspecificerede ‘Star Wars’-film i deres opdaterede premierekalender. Begge film er sat til premiere i 2026 og vil altså formentlig dække over to af de titler, der blev annonceret på en pressekonference i foråret.

Det skal blive spændende at se, hvor længe forfatterstrejken kommer til at stå på, og hvilken større betydning den får for Hollywoods udbud i de næste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af