Elliot Page blev udsat for »grooming« og seksuelle overgreb som teenager i filmbranchen

Elliot Page blev udsat for »grooming« og seksuelle overgreb som teenager i filmbranchen
Elliot Page til Vanity Fairs Oscar-fest 27. marts i år. (Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Elliott Page blev som teenager i filmbranchen udsat for »grooming« og seksuelt upassende opførsel og overgreb.

I sin netop udgivne selvbiografi ‘Pageboy’ fortæller Page om flere situationer. Blandt andet at en unavngiven instruktør, han arbejdede sammen med som teenager, »groomede« ham.

»Hyppige beskeder fik mig til at føle mig speciel, og det samme gjorde bøgerne, han gav mig«, skriver Page i bogen, hvor instruktørens navn ikke nævnes. Citater fra bogen, der blandt andet handler om Pages svære forhold til sin seksualitet og kønsidentitet som ung stjerne, er bragt i Insider.

Det fandt sted, mens Page boede i Canada, hvor instruktøren opførte sig upassende under en restaurantmiddag i Toronto.

»Du bliver nødt til at tage det næste skridt, jeg kan ikke«, sagde instruktøren, mens han »aede mit ben under bordet«, skriver skuespilleren i ‘Pageboy’.

Eksemplet er et blandt flere oplevelser med upassende seksuel adfærd, Page nævner fra sin teenagetid, der kom fra både mænd og kvinder.

Elliott Page beskriver også en anden oplevelse med grooming, han havde i samme periode kort før. Her var det en ansat på et filmcrew på en af Pages film, der stod bag.

»Mellem optagelserne talte han med mig om kunst og film, Kubrick selvfølgelig. Han inviterede mig til at hænge ud søndag eftermiddag«, skriver Page, hvorefter det tog en ubehagelig seksuel drejning.

»Efter en gåtur i regnen greb han fat i mig, slog fast at vi skulle op ovenpå. Trak mig ind til sin krop, jeg kunne mærke hans hårde lem mod mig«.

Derudover skriver Page om, at han som syttenårig blev udsat for et seksuelt overgreb under optagelserne af ‘Hard Candy’, en film der handler om en teenagers jagt på en formodet pædofil. Ifølge Page arbejdede manden på filmen og er senere selv blevet instruktør.

»Han var sjov og mærkelig, og han var venlig mod mig. Vi talte om bøger, diskuterede film og obskure, deprimerende graphic novels. Et glimt i hans øjne fik mig til at føle mig set, støttet. Han havde endda en sødme«, skriver skuespilleren i selvbiografien.

Da han kørte Elliott Page hjem til sin lejlighed efter filmens afslutningsfest, styrede manden i følge ham, Page direkte ind i soveværelset. Det gjorde at Page frøs til is og var »usikker på, hvad han skulle gøre«.

»Han lagde mig ned på sengen. Mens han begyndte at tage mine bukser af, sagde han, ‘Jeg vil gerne slikke dig’. Jeg frøs. Efter det var slut, prøvede han at blive i sengen med mig. Jeg var blødt en smule op (fra oprindeligt at være stivnet, red.), og jeg fortalte ham, at det kunne han ikke, at han skulle forsvinde. Han sov på sofaen«.

Skuespilleren skriver ifølge Insider om, hvordan hans forvirring over sin egen kønsidentitet gjorde ham til »et perfekt offer« for seksuelle overgreb, hvilket kun blev intensiveret, da Elliott Page blev et kendt navn efter ‘Juno’.

»I nye byer, uden venner, alene på hotelværelser, det var ikke svært for folk at kaste sig over mig. Jeg er sikker på, de kan mærke det«, skriver skuespilleren.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af