Elliot Page hylder ’Umbrella Academy’ for, hvordan serien håndterede hans transition

Elliot Page hylder ’Umbrella Academy’ for, hvordan serien håndterede hans transition
Elliot Page som Viktor Hargreeves og Emmy Raver-Lampman som Allison Hargreeves i 'The Umbrella Academy'. (Foto: Netflix)

Da Elliot Page kom ud som trans i 2020, var det uvist, hvad der ville ske med hans karakter i Netflix-serien ’Umbrella Academy’.

Showrunner Steve Blackman valgte at lade Pages karakter transitionere med ham, hvilket vores anmelder kaldte et monumentalt øjeblik i serien, og især da karakteren nu kaldet Viktor siger til sin søster, at »Jeg kunne ikke være fri, hvis jeg gemte mig for mig selv«, mærkes det, at Page selv kender til oplevelsen.

I et interview med The Hollywood Reporter fortæller Page, Blackman og konsulterende producer Thomas Page McBee, som også selv er trans, om hvordan de genskabte Pages karakter til at blive Viktor Hargreeves.

»Jeg tror, en af de mest specielle ting ved det er, hvordan det blev håndteret«, fortæller Elliot Page. »Der er ikke mangel på følelsesladede øjeblikke mellem søskende, selvfølgelig. Scenen, hvor Luther og Diego kommer ned ad trappen og Luthers akavethed og alle de her ting, var noget, jeg oplevede simultant, fordi jeg har været i de her øjeblikke, hvor jeg var en transperson og blev set sådan, hvilket gav en masse nye erfaringer, jeg ikke havde før. De scener resonerer med det, hvilket var virkelig utroligt. Det ser vi ikke, når vi ikke er i kontrol over vores egne historier. Så det føltes meget særligt«.

Steve Blackman var med på ideen fra starten, men på den betingelse at det ikke blev hele karakterens historie.

»Jeg kan kun sige, det kommer til at betyde noget for Viktors historie. Vi har ideer til, hvad vi vil gøre, hvis vi er så heldige at få en sæson fire. Hvad jeg godt kunne lide var, at det ikke blev hele seriens historie, og med de dejlige mennesker vi snakker med, var vi med til at skabe noget, der føltes meget balanceret og ægte, autentisk. Det vil vi fortsætte med i fremtiden«.

Her refererer han blandt andet til Thomas Page McBee, som kom ind som konsulterende producer og forfatter for at hjælpe med at skildre trans-oplevelsen godt. Han talte med Page om, hvornår Viktor havde indset, han var trans, og hjalp derefter Blackman med at skrive scenerne autentisk.

Page ser selv frem til at kunne fortælle mere relaterbare trans-historier i fremtiden, hvor det netop er vigtigt, at der ikke kun er fokus på, at de er trans.

»Som Steve sagde, det burde ikke være hovedfokusset for karakteren, men der vil naturligt opstå øjeblikke og temaer, der behandler det«, siger han til The Hollywood Reporter.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af