’I Think You Should Leave with Tim Robinson’ sæson 3: Netflix har tidens sjoveste sketchshow

’I Think You Should Leave with Tim Robinson’ sæson 3: Netflix har tidens sjoveste sketchshow
'I Think You Should Leave with Tim Robinson'. (Foto: Netflix)

På papiret kan det virke som en både infantil og umulig opgave at skulle beskrive appellen ved komikerne og serieskaberne Tim Robinson og Zach Kanins udskejende, geniale sketchshow ’I Think You Should Leave’.

Man fristes til at kaste hænderne i vejret og blot udbryde: »Det er sjovt, så se det nu bare!«

Selv hvis du aldrig har hørt om showet, er der en god chance for, at du er faldet over diverse memes derfra. Fra en mand i et hotdog-kostume, som spørger, hvem der er den skyldige, over en ældre herre, der flipper en vandflaske i en bevægelse, til Robinson, der med en fjendtlig grimasse og en løftet finger mod kameraet konstaterer: »I’ll kill you«.

Bag disse ikoniske oneliners findes et nær bundløst skattekammer af lårklaskende idiotiske goblin-personager, som optræder i utrolige scenarier over trivielle problemer, der på få minutter udvikler sig til eksistentielle livskriser.   

‘I Think You Should Leave with Tim Robinson’. (Foto: Netflix)

I den forstand er der intet nyt under solen i denne tredje sæson, som præsenterer endnu seks episoder af rene guldkorn, som Robinson og hans hold af manuskriptforfattere og performere nøje har udtænkt og raffineret til perfektion over de sidste to år.

Man skulle da også være lidt af et skarn for at ønske sig mere.

Et teambuilding-møde udvikler sig fra en akavet joke om rivalisering på kontoret til et dramatisk opgør, hvor en arbejder bliver ved med at lade, som om han smider vand i ansigtet på sin kollega, alt imens han beskylder kollegaen for at have afbrudt et orgie, han drømte om.

Og lige som man tror, at det fiktive program ’Summer Love’ blot er en simpel ’SNL’-parodi over ’The Bachelorette’, introduceres ugens taber Ronnie, som får sparket, fordi han har brugt hele ugen på svævebanen over villaens pool.

‘The Bear’-stjerne Ayo Edebiri som gæstestjerne i ‘I Think You Should Leave with Tim Robinson’ med (Foto: Netflix)

Robinson har selv beskrevet showets sketches som dem, der var for gakkede til ’Saturday Night Live’s renskurede (læs: drønkedelige) program, da han skrev for showet.

Formatet er måske det samme som Lorne Michaels’ monstrum af en institution, men ’I Think You Should Leave’ finder snarere inspiration hos antihumor-alumner som Tim Heidecker og Eric Wareheim (’Tim & Eric’s Great Show’), Nathan Fielder (’Nathan For You’), Eric André (’The Eric André Show’) og Akiva Shafer (’The Lonely Island’).

Sidstnævnte er da også fast manuskriptforfatter og instruktør på flere afsnit, mens Tim Heidecker optræder i en af de nye sketches. Han får selskab af friske ansigter som Fred Armisen, Ayo Edebiri og Jason Schwartzman, mens Sam Richardson og Patti Harrison endnu en gang stikker snuden forbi til noget af det sjoveste karakterarbejde på streamingfladen.

Jeg er stadig flad af grin over Harrisons grådkvalte intonering af sin selverklærede titel som ’rat mom’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

MVP’en i galehuset er dog Tim Robinson, der – som showet selv – konstant formår at overraske og forundre med bizar gestik og barnagtige udbrud. Der er noget afvæbnende komisk over dette komplet normalt udseende menneske, som med stolthed og autoritet snakker komplet nonsens.

I en Bill Maher-lignende debattørrolle forklarer han stadig mere manisk, hvordan han kigger ned i telefonen, når han taber diskussionerne.    

Som den sketch finder ’I Think You Should Leave’ konstant latter i hverdagens små irritationer og menneskers villighed til at acceptere det uacceptable i en desperat søgen efter det konforme.

Eller for at lyde mindre pompøs: Det er sjovt, så se det da, okay?


Kort sagt:
Med et hav af fremragende gæstekomikere leverer Tim Robinson tidens sjoveste sketchshow, som uden tvivl fortsat vil dominere internettets lingo – om du ved det eller ej.

’I Think You Should Leave’. Serie. Hovedforfattere: Tim Robinson, Zach Kanin. Medvirkende: Tim Robinson, Patti Harrison, Sam Richardson, Tim Heidecker. Spilletid: Seks afsnit á ca. 15 minutter. Premiere: Kan ses på Netflix
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af